Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte toto do práčky a zapnite na 90 stupňov. Vodný kameň a špina sa vyplavia

Čistá práčka znamená čistú bielizeň – tvrdí to takmer každý výrobca spotrebičov a čistič práčok. Viete však, ako správne odstrániť vodný kameň z práčky? Vodný kameň v práčke je problémom mnohých používateľov práčok. Zaujímavé je, že namiesto používania špecializovaných čistiacich prostriedkov sa ho môžeme ľahko zbaviť pomocou starých, osvedčených a predovšetkým lacných domácich metód. Stačí […]
Menej ako 1 min. min.

Čistá práčka znamená čistú bielizeň – tvrdí to takmer každý výrobca spotrebičov a čistič práčok. Viete však, ako správne odstrániť vodný kameň z práčky?

Vodný kameň v práčke je problémom mnohých používateľov práčok. Zaujímavé je, že namiesto používania špecializovaných čistiacich prostriedkov sa ho môžeme ľahko zbaviť pomocou starých, osvedčených a predovšetkým lacných domácich metód. Stačí zájsť do obchodu s potravinami.

Prečo je tak dôležité odstraňovať vodný kameň z práčky?

Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa z vašej práčky zaručuje oveľa čistejšie pranie a dlhšiu, bezproblémovú životnosť vašej práčky. Nie je všeobecne známe, že nečistoty z vnútra práčky sa môžu usadiť na oblečení a spôsobiť poškodenie spotrebiča.

Teoreticky by nás mohlo lákať pokúsiť sa znížiť tvrdosť vody používanej na pranie, ale vyrieši to problém? Samozrejme, používanie filtra do práčky by malo trochu pomôcť pri znižovaní množstva vodného kameňa v práčke, ale problém úplne neodstráni.

Ako v takom prípade odstraňujete vodný kameň z práčky? Nižšie vám prezradíme domáce prostriedky, ktoré používali už naše mamy a staré mamy predtým, ako sa výrobky na čistenie práčok stali populárnymi a široko dostupnými.

Ako odstraňujete vodný kameň z vašej práčky?

Najjednoduchším spôsobom boja proti vodnému kameňu v práčke je použitie octu. Jednoducho nalejte 2 šálky octu priamo do bubna práčky a pridajte 2 balenia kyseliny citrónovej.

Teraz zapnite práčku na cyklus 90 stupňov Celzia a počkajte, kým sa stane zázrak. Po skončení pracieho cyklu vám zostáva už len vyčistiť gumené časti práčky octom a tešiť sa z čistej práčky bez vodného kameňa.

Pri tejto metóde nemá vodný kameň v práčke žiadnu šancu.

Ak sa obávate zápachu octu z práčky, môžete použiť aj samotnú kyselinu citrónovú. Na tento účel nalejte do bubna práčky približne 120 gramov kyseliny citrónovej a nastavte ju na 90 stupňov Celzia.

Na odstránenie vodného kameňa z práčky použite sódu bikarbónu úplne rovnakým spôsobom. Do zásobníka vložte 2 balenia jedlej sódy a zapnite program na 90 stupňov Celzia. Jednoduché, však?

Ak ste si lámali hlavu nad tým, ako doma odvápniť práčku, tu je niekoľko hotových riešení. Zaručujeme, že sú minimálne o polovicu lacnejšie ako špecializované chemikálie a rovnako účinné. Vrelo odporúčame vyskúšať ich v praxi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie