Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte vodu a postriekajte. Po škodcoch ani hubách nezostanú žiadne stopy. 2 zložky, miniete menej ako 4 eurá

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanne Dale). Vaše záhrady sú z roka na rok prírodnejšie. Používate v nich menej chemikálií, najmä v zeleninových. Ak sa v nich objavia nejakí škodcovia, sivé draselné mydlo sa potom ukáže ako tajná zbraň v boji proti nim. Zistite jeho tajomstvá. Čím hnojiť zeleninovú záhradu?Foto: shutterstock/Joanne Dale Ak sa […]
Menej ako 1 min. min.

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanne Dale).

Vaše záhrady sú z roka na rok prírodnejšie. Používate v nich menej chemikálií, najmä v zeleninových. Ak sa v nich objavia nejakí škodcovia, sivé draselné mydlo sa potom ukáže ako tajná zbraň v boji proti nim. Zistite jeho tajomstvá.

Čím hnojiť zeleninovú záhradu?
Foto: shutterstock/Joanne Dale

Ak sa vo vašej domácej zeleninovej záhrade objavia škodcovia, nie je potrebné hneď kupovať silné chemikálie z obchodu. Tento problém sa dá ľahko vyriešiť prírodnými metódami, ktoré používali vaše babičky a mamy.

Sivé draselné mydlo: čo to je? Stojí za to mať ho doma

Sivé draselné mydlo sa skladá najmä z hydroxidu draselného a rastlinných tukov, ako je palmový tuk, olivový olej alebo ľanový olej. Má charakteristickú sivú farbu a jemnú štruktúru. Je bežne dostupné a možno ho kúpiť v bioobchodoch, drogériách, lekárňach a na internete.

Sivé draselné mydlo sa skladá najmä z hydroxidu draselného a rastlinných tukov, ako je palmový tuk, olivový olej alebo ľanový olej.
Foto: shutterstock/Elena_Baranova

Sivé mydlo na vošky? Táto zmes zbaví vaše rastliny škodcov

Kedysi vaše mamy a staré mamy postrekovali škodcov, napríklad vošky, sivým mydlom. Bola to veľmi účinná a prirodzená metóda. Preto je aj v súčasnosti dobré používať ho namiesto kupovania silných chemických prípravkov, ktoré sa neskôr môžu dostať do zeleniny, ktorú jete. Táto možnosť je aj ekonomickejšia. Ako si pripravíte roztok? Stačí rozpustiť približne 15 g mydla na 1 liter vody a máte hotovo. Je dobré pamätať na to, aby ste ho nepoužívali, keď v blízkosti vidíte iný užitočný hmyz, napríklad včely, a tiež keď je sadenica čerstvo zasadená. Najlepšie je tiež vyhnúť sa jeho použitiu aj na chúlostivé kvety, ktoré sa ľahko poškodia.

Na čo je dobré sivé mydlo? Odpudzuje nielen vošky

Na ochranu rastlín pred škodcami, ako sú vošky, ale aj roztoče, húsenice a múčnatky, sa oplatí použiť postrek draselným mydlom. Môže tiež pomôcť v boji proti niektorým chorobám, najmä proti chorobám spôsobeným hubami, ako je múčnatka, pleseň sivá a chrastavitosť.

Postrek zo sivého mydla môžete použiť aj v boji proti niektorým chorobám.
Foto: shutterstock/Julia Shutikova

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šesť dôvodov, prečo používať mydlo

Staré mamy vedeli, ako sa starať o svoju pleť. Tento výrobok v čase socializmu mala vo svojej kúpeľni každá žena. Lacné a účinné

The post Nalejte vodu a postriekajte. Po škodcoch ani hubách nezostanú žiadne stopy. 2 zložky, miniete menej ako 4 eurá appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie