Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiešajte si cesnakový roztok, vďaka ktorému sa budete môcť nadobro rozlúčiť so slimákmi vo vašej záhradke

Záhrada miluje dážď a vlhkosť, pretože to je to, čo rastliny pre svoj život potrebujú. Žiaľ, dážď a vlhkosť priťahuje aj slimáky. Sú to slimáky, ktoré sú mimoriadne žravé, rýchlo sa množia a môžu vám zdevastovať záhradu. Väčšina záhradkárov vie, že niekedy sú chemikálie poslednou možnosťou. Sú však miesta, kde chemikálie použiť absolútne nemôžeme, prípadne […]
Menej ako 1 min. min.

Záhrada miluje dážď a vlhkosť, pretože to je to, čo rastliny pre svoj život potrebujú. Žiaľ, dážď a vlhkosť priťahuje aj slimáky.

Sú to slimáky, ktoré sú mimoriadne žravé, rýchlo sa množia a môžu vám zdevastovať záhradu.

Väčšina záhradkárov vie, že niekedy sú chemikálie poslednou možnosťou. Sú však miesta, kde chemikálie použiť absolútne nemôžeme, prípadne nechceme.

Teda na zeleninových záhonoch a okolo ovocných kríkov. Čo so slimákmi v záhrade, kde sa pestujú jedlé rastliny? Existuje jeden spôsob, ako to urobiť.

Väčšina záhradníkov chytí soľ, aby ochránila svoju úrodu. Existuje jednoduchší spôsob, ako hľadať slimáky a každý deň ich “soliť”.

Domáci cesnakový sprej nielenže odradí nezvaných hostí, ale je aj mimoriadne ekonomický a ekologický.

Čo so slimákmi v záhrade?

Cesnak je známy svojimi repelentnými vlastnosťami, najmä vďaka obsahu alicínu. Štúdie ukázali, že cesnak môže byť účinný proti rôznym záhradným škodcom.

Domáci cesnakový sprej sa považuje za bezpečný pre životné prostredie, na rozdiel od mnohých chemikálií, ktoré môžu mať negatívny vplyv na pôdu a miestnu faunu.

Príprava takéhoto spreja doma je pomerne lacná, čo je ekonomická alternatíva kupovaných chemikálií. Okrem účinku proti slimákom môže cesnakový postrek pomôcť aj pri kontrole iných škodcov, ako sú vošky, čím sa stáva univerzálnym ochranným prostriedkom.

Ako si pripraviť domáci repelent proti slimákom

4-5 strúčikov cesnaku
2 litre vody
Rozprašovacia fľaša alebo krhla

Príprava a spôsob aplikácie

Cesnak pretlačíme cez lis, zalejeme vodou a necháme deň-dva bokom. Aktívne zložky sa stihnú uvoľniť do vody, čím sa zvýši sila produktu.

Zmes preceďte a nalejte do rozprašovača alebo nalejte do kanvy bez precedenia. Raz týždenne postriekajte (alebo polejte) okolité zeleninové záhony.

Postrek sa musí opakovať po každom daždi. Tento postrek môže tiež účinne pomôcť odpudzovať vošky a iných škodcov.

Vyskúšajte tento ekonomický a účinný postrek vo vašej záhrade a uvidíte, ako pomôže ochrániť vaše rastliny pred neželanými hosťami.

Okrem toho môžu byť rastliny chránené umiestnením bariér a prekážok okolo nich, aby sa sťažil vstup slimákov.

Medzi materiály používané na tento účel patria: piliny, kôra a ihličie, popol, jačmenné plevy, vaječné škrupiny, štrk a drvený kameň s ostrými hranami, nehasené vápno, minerálne hnojivá na obarenie (superfosfát, kainit) atď., ktorými sú sypané rastliny.

Nehasené vápno je obzvlášť užitočné, pretože spôsobuje rýchlu dehydratáciu a smrť slimákov, ale keď sa namočí dažďom, stráca svoje vlastnosti.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

The post Namiešajte si cesnakový roztok, vďaka ktorému sa budete môcť nadobro rozlúčiť so slimákmi vo vašej záhradke appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie