Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto do pohárika ho nalejte do rozprašovača. Burina zmizne skôr, ako napočítate do troch

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/damiangretka). Krásna záhrada je vizitkou každého záhradníka, či už profesionála alebo amatéra. Staráme sa o ňu po celý rok, aby v sezóne potešila oko každého, kto sa na ňu pozrie. Tento pohľad však môže pokaziť jeden problém, ktorý mnohí ľudia až príliš dobre poznajú. Objavuje sa na trávniku, medzi […]
Menej ako 1 min. min.

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/damiangretka).

Krásna záhrada je vizitkou každého záhradníka, či už profesionála alebo amatéra. Staráme sa o ňu po celý rok, aby v sezóne potešila oko každého, kto sa na ňu pozrie. Tento pohľad však môže pokaziť jeden problém, ktorý mnohí ľudia až príliš dobre poznajú. Objavuje sa na trávniku, medzi kameňmi a dlažobnými kockami. Pomôže vám postrek proti burine, ktorú však nemusíte špeciálne kupovať. Postačí niečo, čo už pravdepodobne máme doma.

Postrek na burinu? Čo potrebujete?
Foto: shutterstock.com/damiangretka

Prípravok na ničenie buriny je produkt, ktorý pravdepodobne aspoň raz v živote zaujal každého záhradkára. Škaredé rastliny, ktoré sa všade tlačia, hyzdia záhradu, robia diery v tráve a oslabujú ostatné rastliny, čím im sťažujú príjem živín z pôdy. Dá sa s nimi poradiť a pomôže vám odstraňovač buriny, ale nie ten z obchodu.

Postrek na burinu? Čo potrebujete, už máte doma

Postrek na burinu, ktorý môžeme kúpiť v záhradkárskych obchodoch, pravdepodobne dobre odstráni nežiaduce rastliny. Musíme však ísť na trh a navyše minúť peniaze a niekedy ich je dosť veľa. Navyše to nie je veľmi šetrné k životnému prostrediu. Ukazuje sa, že niečo, čo už možno máme doma, si s burinou ľahko poradí.

Aj keď sami alkohol nepijeme, často sa nachádza v našich domácnostiach. Niekedy ho máme pre hostí, inokedy sa hodí na koláč alebo na rôzne domáce práce. Ukazuje sa, že ho môžeme úspešne použiť aj v záhrade. Zaujímavé je, že nemá agresívny účinok, ale napriek tomu dobre pôsobí na burinu. Rozpúšťa vrchnú vrstvu na rastlinách, čím ich robí veľmi citlivými na slnečné svetlo. V krátkom čase ich spáli a rastliny odumrú.

Naša záhrada bude krásna bez použitia zbytočných chemikálií.
Foto: shutterstock/Dean Clarke

Postrek na burinu a ako ho pripraviť

Postrek na burinu sa vyrába len z troch zložiek. Do fľaše s rozprašovačom nalejte dve šálky vody, približne 30 ml vodky alebo liehu a niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu, aby roztok zostal na rastlinách dlhšie. Všetko dobre premiešajte a túto zmes použite na postrek buriny.

Najlepšie je to urobiť počas slnečného dňa bez dažďa. To zabezpečí, že postrek na burinu bude pôsobiť s dvojnásobnou silou. Po chvíli uvidíte, že nežiaduce rastliny odumierajú. Potom ich stačí pozbierať a zlikvidovať v komposte alebo v bioodpade. Naša záhrada bude krásna bez použitia zbytočných chemikálií. Koniec koncov tie môžu skodiť ostatným rastlinám, ktoré chceme udržiavať v špičkovej kondícii.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hviezdica prostredná – burina, ktorú obľubuje vtáctvo na farmách, môže úspešne nahradiť špenát

Namiešajte a nastriekajte na domácu dlažbu. Burina bude v okamihu preč

The post Namiesto do pohárika ho nalejte do rozprašovača. Burina zmizne skôr, ako napočítate do troch appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie