Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto do polievky zalievam ho vodou. Raz týždenne si tým oplachujem vlasy. Po šedivých prameňoch nie je ani stopy

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Mnohí ľudia hľadajú spôsoby, ako skryť svoje prvé šediny. Namiesto používania hotových farieb na vlasy to skúste doma. Na tento účel dobre funguje oplachovací prípravok vyrobený z obľúbeného korenia, ktoré má väčšina z nás v kuchynskej skrinke. Ako sa zbaviť šedín bez farbenia?Foto: shutterstock/Pixel-Shot Farbenie vlasov poškodzuje vlasové […]
Menej ako 1 min. min.

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Mnohí ľudia hľadajú spôsoby, ako skryť svoje prvé šediny. Namiesto používania hotových farieb na vlasy to skúste doma. Na tento účel dobre funguje oplachovací prípravok vyrobený z obľúbeného korenia, ktoré má väčšina z nás v kuchynskej skrinke.

Ako sa zbaviť šedín bez farbenia?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Farbenie vlasov poškodzuje vlasové vlákna. Tie sú potom suché, slabé a vypadávajú, preto mnohí z nás hľadajú alternatívne spôsoby, ako sa zbaviť šedín. Stačí sa však rýchlo pozrieť do kuchynskej skrinky a vyrobiť si domáci oplachovač, ktorý vás zbaví šedivých prameňov. Nezabudnite si však pred použitím urobiť alergický test a vylúčiť prípadné alergie.

Ako zabrániť šediveniu? Toto domáce oplachovanie pomôže obnoviť prirodzenú farbu vašich vlasov. Je lacné a účinné

Šedivenie je prirodzený proces, ktorý zahŕňa postupný pokles produkcie melanínu v tele. Najčastejšie sa farba vlasov mení po 35. roku života, ale nie je to pravidlom. Za proces šedivenia je zodpovedná genetika a u niektorých ľudí sa začína o niečo skôr.

V boji proti šedínam sa vám budú hodiť bobkové listy.
Foto: shutterstock/Michele Caldarisi

V boji proti šedínam sa vám budú hodiť bobkové listy. Sú bohaté na antioxidanty a mangán, ktorý je zodpovedný za prirodzenú farbu vlasov. Oplachovanie bobkovým listom tiež obmedzí vypadávanie vlasov, posilní pramene a dodá im lesk. Stačí, ak päť listov zalejete dvoma šálkami horúcej vody a necháte ich vychladnúť. Potom ich sceďte a naneste na vopred umyté vlasy. Ak chcete dosiahnuť výsledky, opakujte kúru aspoň raz týždenne.

Čo je najlepšie na šedivé vlasy? Namiesto toho, aby ste vyhodili do koša, hoďte do hrnca

Ďalším spôsobom, ako sa zbaviť šedín, sú zemiakové šupky. Znie to dosť nezvyčajne, ale naozaj to funguje. Vložte šupky do hrnca, zalejte ich vodou a varte 35 minút. Potom nechajte šupky vo vode 15 minút a sceďte ich. Do tekutiny pridajte pol polievkovej lyžice ružovej vody, premiešajte a nalejte do fľaše s rozprašovačom. Raz týždenne striekajte na šedivé pramene.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Aplikujem od korienkov ku končekom. S touto maskou sa môže skryť aj vlasový botox

Tieto 3 účesy pre krátke vlasy sú hitom sezóny! Ľahko a rýchlo sa upravujú a sú tak očarujúce

The post Namiesto do polievky zalievam ho vodou. Raz týždenne si tým oplachujem vlasy. Po šedivých prameňoch nie je ani stopy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie