Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto nanášania na nechty ho naneste na handričku a utrite škáry. Nečistoty z nich behom chvíľky zmiznú a budú ako nové

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Pri umývaní obkladačiek často zabúdame na škárovaciu hmotu. Výsledkom je, že priestory medzi dlaždicami sa rýchlo zanesú špinou a tmavým povlakom. Ako vyčistiť škárovaciu hmotu doma? Na záchranu prichádzajú poklady priamo z kúpeľne. Ako vyčistiť škárovaciu hmotu doma?Foto: súkromný archív Škáry sú mimoriadne citlivé miesta. Nečistoty, usadeniny […]
Menej ako 1 min. min.

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Pri umývaní obkladačiek často zabúdame na škárovaciu hmotu. Výsledkom je, že priestory medzi dlaždicami sa rýchlo zanesú špinou a tmavým povlakom. Ako vyčistiť škárovaciu hmotu doma? Na záchranu prichádzajú poklady priamo z kúpeľne.

Ako vyčistiť škárovaciu hmotu doma?
Foto: súkromný archív

Škáry sú mimoriadne citlivé miesta. Nečistoty, usadeniny a mikroorganizmy sa hromadia v priestoroch medzi dlažbou na podlahe, terase a stene. Povrchové čistenie môže dokonca viesť k vzniku plesní na kĺboch. Ako a čím čistiť špinavú škárovaciu hmotu? Vyskúšajte tento jednoduchý trik.

Čo je najlepšie na vyčistenie škár? Zistite, ako vyčistiť špinavú špáru na podlahe a stene

Pri čistení sa oplatí používať domáce opravné prostriedky a zmesi z ľahko dostupných surovín. Sú nielen bezpečné, ale aj lacnejšie ako chemikálie dostupné v obchodoch. Okrem klasických produktov, ako je sóda bikarbóna a ocot, možno pri každodennom upratovaní využiť aj nesamozrejmé produkty. Príkladom môže byť zubná pasta alebo… odlakovač.

Ukazuje sa, že odlakovač pomôže nielen odstrániť lak, ale aj odstrániť nečistoty z tmavej a zažltnutej škárovacej hmoty. S jeho pomocou sa zbavíte usadenín a presvetlíte priestory medzi dlaždicami, vďaka čomu budú vyzerať ako nové. Stačí navlhčiť handričku odlakovačom a utrieť ním škáry, prípadne použiť iný spôsob. 2-3 polievkové lyžice odlakovača rozpustite v pohári teplej vody a potom nalejte alebo nastriekajte na kĺby. Nechajte pôsobiť 10-15 minút a potom utrite dosucha.

Čistenie škár bez drhnutia. Ako vyčistiť škárovaciu hmotu doma?

Veľmi znečistené svetlé škáry vyčistíte do lesku pomocou pasty z jedlej sódy a peroxidu vodíka. Z oboch týchto ingrediencií urobte pomerne hustú pastu a naneste ju na škáry hneď po príprave, napr. nanukovou tyčinkou alebo starou zubnou kefkou. Nechajte pôsobiť cca 15 minút alebo dlhšie podľa stupňa znečistenia a nakoniec vydrhnite kefkou škáry a zmyte vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastriekajte na rolku toaletného papiera a už nikdy nepoužijete iný prípravok. Premení vašu kúpeľňu

Pridajte do sódy a kvapnite do toalety. Bude to pôsobiť ako bielidlo. Absorbuje vodný kameň a špinu

The post Namiesto nanášania na nechty ho naneste na handričku a utrite škáry. Nečistoty z nich behom chvíľky zmiznú a budú ako nové appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie