Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto použitia pri varení tým umyte podlahy. Také lesklé nikdy neboli

Pri upratovaní domácnosti skontrolujte kuchynskú linku. Nájdete tam korenie, ktoré je veľmi užitočné na čistenie podláh. Na zaznamenanie účinkov stačí len polovica čajovej lyžičky. Ľuďom, ktorí si cenia doma poriadok, čisté podlahy nemusia stačiť. Len vysávanie a umývanie nestačí – podlahy by mali byť lesklé a bez akýchkoľvek šmúh. Takéto výsledky možno dosiahnuť použitím určitého […]
Menej ako 1 min. min.

Pri upratovaní domácnosti skontrolujte kuchynskú linku. Nájdete tam korenie, ktoré je veľmi užitočné na čistenie podláh. Na zaznamenanie účinkov stačí len polovica čajovej lyžičky.

Ľuďom, ktorí si cenia doma poriadok, čisté podlahy nemusia stačiť. Len vysávanie a umývanie nestačí – podlahy by mali byť lesklé a bez akýchkoľvek šmúh. Takéto výsledky možno dosiahnuť použitím určitého domáceho triku.

Nepotrebujete žiadne silné čistiace prostriedky ani špeciálne prípravky na čistenie podláh. Všetci máte tento produkt vo svojej kuchyni a často ho používate na varenie a pečenie. Tentokrát ho pri umývaní podláh nalejte do vedra s vodou a uvidíte, čo sa stane.

Pol lyžičky nasypte do vedra a nebudete veriť vlastným očiam

Touto záhadnou ingredienciou nie je ocot ani sóda bikarbóna, ale… škorica. Ukázalo sa, že toto aromatické korenie má veľmi praktické využitie pri čistení podláh. Dokonale ich vyčistí a nezanecháva šmuhy. Použitie škorice pri čistení má niekoľko ďalších výhod:

bojuje proti plesniam a zabraňuje ich tvorbe

má repelentný účinok na hmyz vrátane múch, potravinových molí a mravcov

má antibakteriálne vlastnosti

zanecháva v miestnostiach krásnu vôňu

Aby ste využili všetky tieto vlastnosti škorice, musíte urobiť len jednu vec. Do vedra nalejte teplú vodu, pridajte 1 uzáver čistiaceho prostriedku na podlahy a pol lyžičky mletej škorice. Premiešame a je to hotové – zmes je ihneď pripravená na použitie.

Domáce spôsoby čistenia podláh

Pamätajte, že ani škorica nepomôže na pruhy, ak nebudete venovať pozornosť jednej veci. Voda na umývanie podláh by mala byť teplá, ale nie horúca. Ak je jeho teplota príliš vysoká, začne sa na podlahe rýchlo odparovať. Použité čistiace prostriedky potom zanechávajú nepekné šmuhy.

Na čistenie podláh môžete použiť aj bežný ocot, a to v pomere 1 šálka octu na 5 litrov vody. Účinne čistí a leští. Ďalším spôsobom je použitie prostriedku na umývanie riadu, ktorý je perfektný na odstránenie mastných nečistôt. Nezabudnite mop dobre vyžmýkať – príliš veľa vody spôsobuje deformáciu panelov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie