Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto pracieho prostriedku pridám dve polievkové lyžice a uteráky sú ako nové, na dotyk príjemné ako obláčik

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). Odteraz budú vaše uteráky mäkké a nadýchané ako obláčik. Moja švagriná mi prezradila tajomstvo, ako na to. Ukázalo sa, že potrebnú látku som už mala doma, takže som ušetrila za drahé chemické pracie prostriedky. Ako periete uteráky vy? Ako periete uteráky vy?Foto: shutterstock/Alliance Images Pranie je niečo, […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images).

Odteraz budú vaše uteráky mäkké a nadýchané ako obláčik. Moja švagriná mi prezradila tajomstvo, ako na to. Ukázalo sa, že potrebnú látku som už mala doma, takže som ušetrila za drahé chemické pracie prostriedky. Ako periete uteráky vy?

Ako periete uteráky vy?
Foto: shutterstock/Alliance Images

Pranie je niečo, čo robíme prakticky každý deň a robíme to už roky. Je ľahké dostať sa do rutiny a robiť chyby, ktoré napríklad spôsobujú, že naše uteráky sú drsné, tvrdé a neabsorbujú správne vodu. Nemusíme ich však hneď vymieňať za nové, stačí použiť jednoduché triky.

Glycerín na pranie, cesta k mäkkým uterákom. Použite tento trik a nebudete ľutovať

Ak vás už nebaví používať drsné uteráky, existuje jednoduchý spôsob. Pri najbližšej príprave bielizne nalejte dve polievkové lyžice glycerínu do zásuvky na prací prostriedok a nastavte ako zvyčajne. Ak ho nemáte doma, môžete si ho ľahko kúpiť v lekárni alebo na internete. Táto náhrada pomôže zmäkčiť vlákna vašich tkanín, takže budú také jemné, ako keby ste si ich práve kúpili.

Táto náhrada pomôže zmäkčiť vlákna vašich tkanín.
Foto: shutterstock/EVANATTOZA

Ak však chcete použiť niečo, čo máte vždy po ruke, dobre poslúži aj ocot, ktorý má zmäkčujúce vlastnosti. Nalejte ho do priestoru práčky v malom množstve. Malo by stačiť približne 50 ml. Vzhľadom na jeho silnú vôňu odporúčame pridať aj niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja.

Čo sa dá urobiť, aby boli uteráky savé? Jeden detail všetko zmení

Keď už naše uteráky nie sú savé, stojí za to venovať pozornosť spôsobu ich prania.
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Keď už naše uteráky nie sú savé, stojí za to venovať pozornosť spôsobu ich prania. Najdôležitejšie je prať ich spoločne, nie oddelene s iným oblečením. Nastavíme ich tiež na minimálne 60 stupňov, aby sme sa zbavili všetkých baktérií žijúcich na vláknach. Nakoniec je dôležité pamätať na to, aby sme v žiadnom prípade nepridávali zmäkčovač tkanín, pretože nepriaznivo ovplyvňuje absorpciu vlhkosti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte v kúpeľni uteráky? Mohlo by to vážne ovplyvniť vaše zdravie

Ako prať posteľné obliečky, aby vám dlho vydržali? Kľúčová je teplota

The post Namiesto pracieho prostriedku pridám dve polievkové lyžice a uteráky sú ako nové, na dotyk príjemné ako obláčik appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie