Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto toho, aby som ju jedla na raňajky, zmiešam ju a zalievam hortenzie. Tie sa ohýbajú novými kvetmi

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina April). Ako sa starať o hortenzie, aby krásne kvitli? Správna pôda, pravidelné zalievanie a strihanie pred zimou nie sú všetko, čo tento ker potrebuje. A nezabudnite na pravidelné hnojenie. To je tajomstvo sviežich kvetov. Ako sa starať o hortenzie, aby krásne kvitli?Foto: shutterstock/Marina April Hortenzie patria medzi najkrajšie […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina April).

Ako sa starať o hortenzie, aby krásne kvitli? Správna pôda, pravidelné zalievanie a strihanie pred zimou nie sú všetko, čo tento ker potrebuje. A nezabudnite na pravidelné hnojenie. To je tajomstvo sviežich kvetov.

Ako sa starať o hortenzie, aby krásne kvitli?
Foto: shutterstock/Marina April

Hortenzie patria medzi najkrajšie záhradné kríky. Keď kvitnú, potešia drobnými kvetmi, ktoré sa v závislosti od odrody zbiehajú do nápadných gúľ. Sú v oslnivých farbách modrej, ružovej, bielej alebo fialovej. Ako sa o ne starať, aby vám robili radosť naozaj dlho? Správnym hnojením, ktorého výsledky predčia vaše očakávania.

Ako sa starať o hortenzie, aby krásne kvitli? Na čo nezabudnúť

Starostlivosť o hortenzie nie je nijako zvlášť náročná, ale je dobré si zapamätať niekoľko pravidiel, ktoré zabezpečia ich zdravý rast a bohaté kvitnutie. V prvom rade ich pestujte na polotienistom alebo dokonca úplne skrytom mieste v tieni s mierne kyslým substrátom. V prípade ružových by to malo byť 5 až 6,5 pH, kým modré kvety potrebujú pôdu s 5 pH. Okrem toho nezabúdajte na pravidelnú zálievku, inak v krátkom čase odumrú. Krík nemá rád sucho, preto by mala byť pôda stále mierne vlhká. Po odkvitnutí, pred zimou, je dobré odrezať odkvitnuté kvetenstvo a slabé výhonky. To umožní kríku rásť v ďalšej sezóne ešte veľkolepejšie.

Po odkvitnutí, pred zimou, je dobré odrezať odkvitnuté kvetenstvo a slabé výhonky.
Foto: shutterstock/New Africa

Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie? Nájdete ho v kuchyni

Ak chcete, aby vaša hortenzia tento rok kvitla výnimočne sviežo a bohato, nesmiete zabudnúť na hnojenie. Aby ste nezmenili kyslosť pôdy, vyberte si rašelinu alebo prírodné zmesi, ktorých hlavnou úlohou je zlepšiť jej štruktúru. Samozrejme, dobre fungujú aj doma vyrobené hnojivá. Jedno z nich si môžete vyrobiť z ovsených vločiek a biohumusu zakúpeného v obchode. Do litra prevarenej alebo filtrovanej vody pridajte polievkovú lyžicu oboch produktov, premiešajte, nechajte 24 hodín odstáť a potom použite na zalievanie kríka. Opakujte maximálne raz týždenne. Výsledky? Počas sezóny sa kríky budú ohýbať kvetmi.

Z čoho vyrobiť hnojivo na hortenzie? Použite zvyšky

Hortenzie môžete hnojiť aj kávovou usadeninou, ktorá obsahuje draslík, fosfor, dusík a horčík. Potrebujete len asi 5 polievkových lyžíc, ktoré nasypte do filtrovanej alebo prevarenej vody. Nechajte odležať na dve hodiny, premiešajte a kríky zalejte. Celý proces môžete zopakovať o dva týždne. Hortenzie budú nádherne kvitnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chcete rozmnožiť hortenziu? Nenájdete rýchlejší spôsob

Zotaví sa zamrznutá hortenzia? Skôr než ju odpíšete, vyskúšajte tento trik záhradníka

The post Namiesto toho, aby som ju jedla na raňajky, zmiešam ju a zalievam hortenzie. Tie sa ohýbajú novými kvetmi appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie