Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto toho, aby ste ho pridávali do koláča, roztrúste ho po záhrade. Rýchlo si poradíte s bežným problémom

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/S.O.E). Krásna záhrada je snom každého záhradníka, či už profesionála alebo amatéra. Pri starostlivosti o naše rastliny vynakladáme veľké úsilie. Často sa nám odvďačia pestrými kvetmi, početnou úrodou alebo sviežou zeleňou trávy, kríkov a stromov. Niekedy sa však stane, že napriek všetkej vynaloženej námahe rastliny nevyzerajú tak krásne, ako […]
Menej ako 1 min. min.

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/S.O.E).

Krásna záhrada je snom každého záhradníka, či už profesionála alebo amatéra. Pri starostlivosti o naše rastliny vynakladáme veľké úsilie. Často sa nám odvďačia pestrými kvetmi, početnou úrodou alebo sviežou zeleňou trávy, kríkov a stromov. Niekedy sa však stane, že napriek všetkej vynaloženej námahe rastliny nevyzerajú tak krásne, ako by sme chceli. Pri záhradkárčení totiž môže vzniknúť veľa problémov. Riešenia nájdete v záhradkárskych obchodoch a tiež v kuchyni.

Aká je výhoda prášku do pečiva?
Foto: shutterstock/S.O.E

Ani tie najlepšie udržiavané záhrady nie sú bez nebezpečenstva. Môžeme sa o svoje rastliny starať, ale stále existuje veľa nebezpečenstiev. Niektoré z nich závisia od nás, iné sú úplne náhodné. Proti väčšine z nich sa však dá účinne bojovať. V obchodoch sú k dispozícii rôzne špecifické výrobky a pomôcky. Výborné sú však aj domáce metódy. Čo je ich najväčšou výhodou? Sú vždy po ruke a fungujú naozaj dobre.

Záhradné rastliny čelia mnohým nebezpečenstvám

Tekutiny, prášky, granule, gély a celý rad pomôcok, ktoré si môžeme kúpiť v záhradných obchodoch, sú často veľmi užitočné pri starostlivosti o záhradu. Pri ich kúpe si však musíte dať záležať a niekedy za ne musíte zaplatiť pomerne veľa. Predtým, ako sa rozhodnete zájsť do záhradných potrieb, oplatí sa urobiť si výlet do kuchyne. Ukazuje sa, že v nej nájdeme liek na každý bežný problém v záhrade.

Aj keď sa o rastliny dobre staráme, môže sa stať, že ich napadnú choroby. Najčastejšie z nich sú hubové, napríklad múčnatka alebo hniloba. Rýchlo infikujú kvety, ako aj ovocie a zeleninu. Ak ich nezastavíme dostatočne skoro, všetka naša práca môže byť zbytočná a o tú nie je v záhrade núdza. Ak na svojich rastlinách spozorujete biely povlak, ktorý sa môže objaviť na stonke, ako aj na listoch, kvetoch a plodoch, oplatí sa ponáhľať do kuchyne.

Postrek na báze prášku do pečiva bude fungovať skvele.
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Nepridávajte ho do koláča, ale roztrúste ho po záhrade. Toto je liek na bežný problém

Prášok do pečiva je vynikajúcim nástrojom v boji proti hubovým chorobám v záhrade. Jeho silný účinok si obľúbili najmä záhradníci, pretože bojuje proti problému bez toho, aby poškodil rastliny. Postrek na báze prášku do pečiva bude fungovať skvele. Ako ho vyrobíte? Stačí zmiešať liter destilovanej vody s 10 gramami prášku do pečiva. Aby zmes lepšie priľnula k listom, môžete pridať aj trochu pracieho prostriedku. Zmes sa zmieša a aplikuje na rastliny raz za niekoľko dní, kým problém nezmizne.

Prášok do pečiva v záhrade dobre pôsobí aj na škodcov. Slimáky, húsenice a mravce nie sú fanúšikmi tohto výrobku. Ak ich teda zbadáte v okolí svojich rastlín, je dobré ich jednoducho posypať práškom do pečiva. Môžete ho tiež zmiešať s cukrom, aby ste zvýšili insekticídny účinok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nasypte niekoľko polievkových lyžíc do vody a ponorte ovocie. Toto je najlepší spôsob, ako odstrániť pesticídy

Prečo nestačí umyť ovocie a zeleninu čistou vodou? Ako ich zbaviť chémie?

The post Namiesto toho, aby ste ho pridávali do koláča, roztrúste ho po záhrade. Rýchlo si poradíte s bežným problémom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie