Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Namiesto toho, aby ste ju vyhodili do koša, dajte ju pod tuje. Budú zelené, husté a zdravé

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock,com/Oleg RudniK). Každý z nás sníva o krásnej záhrade, najlepšie po celý rok. Ak sa obávate o stav svojich tují, máme skvelé riešenie. Každý deň túto cennú ingredienciu vyhodíte do koša a vaše tuje vám vďaka nej budú rásť ako šialené. Také zelené ste ich ešte nevideli. Kávová usadenina […]
Menej ako 1 min. min.

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock,com/Oleg RudniK).

Každý z nás sníva o krásnej záhrade, najlepšie po celý rok. Ak sa obávate o stav svojich tují, máme skvelé riešenie. Každý deň túto cennú ingredienciu vyhodíte do koša a vaše tuje vám vďaka nej budú rásť ako šialené. Také zelené ste ich ešte nevideli.

Kávová usadenina je liekom na krásnu záhradu.
Foto: shutterstock,com/Oleg RudniK

Kávová usadenina sa často používa na odstránenie nepríjemných pachov, na prevenciu hmyzu a škodcov a na exfoliáciu tela. Vedeli ste však, že záhradkári používajú kávový odpad aj na hnojenie záhrady, zlepšenie kvality pôdy a podobne. Samotná zemina alebo výluh z nej môže zlepšiť kvalitu vašej záhrady, vrátane tuje.

Kávová usadenina je liekom na krásnu záhradu. Prírodné hnojivo, ktoré robí zázraky

Kávová usadenina obsahuje niektoré hlavné živiny (dusík, fosfor a draslík), ako aj niektoré mikroživiny, takže sa dá využiť v záhrade. Nechajte ich zaschnúť a potom ich rozsypte okolo základne rastlín.

Keď umiestňujete čerstvú kávovú usadeninu priamo na zem ako mulč, neaplikujte viac ako pol palca kávovej usadeniny. Pretože kávová usadenina má jemnú textúru a ľahko sa zhutňuje, hrubé vrstvy kávovej usadeniny ako mulč môžu poskytnúť bariéru pre vlhkosť a pohyb vzduchu v pôde.

Kvety majú radi kávovú usadeninu, no tuje ich milujú. Odmenia sa vám krásnym vzhľadom

Záhradkári môžu kávovú usadeninu využiť mnohými spôsobmi. Možno ju úspešne použiť na zlepšenie kvality pôdy, hnojenie rastlín a odpudzovanie škodcov. Rastú na nej kvety ako šialené a najlepšie na ňu reagujú tuje. Posypte pôdu a mierne ju zalejte a už po niekoľkých dňoch uvidíte zmenu na rastlinách.

Nálevy z kávovej usadeniny po uvarení sú prirodzeným spôsobom, ktorý podporuje ekológiu

Pri správnom použití môže byť kávová usadenina skvelým doplnkom vašej záhrady. Mnoho záhradkárov to považuje za bezpečný, prirodzený a efektívny spôsob, ako zlepšiť svoje záhrady bez použitia agresívnych chemikálií alebo pesticídov. Preto usadeninu nevyhadzujte, ale znova použite.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Slimáky vo vašej záhrade? Rozsypte okolo rastlín. Žiadny škodca neprežije

Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia

The post Namiesto toho, aby ste ju vyhodili do koša, dajte ju pod tuje. Budú zelené, husté a zdravé appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie