Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Národniari chcú meniť infozákon. Právnik návrh kritizuje, podľa Michelka sa to dopracuje neskôr

SNS opäť púta pozornosť svojimi nápadmi. Medzi množstvom predkladaných návrhov zákonov na júnovú schôdzu vyčnievajú práve tie od národniarov. Poslanci najslabšej koaličnej strany Rudolf Huliak, Adam Lučanský a Roman Michelko na čele s Andrejom Dankom prichádzajú do pléna s dvomi úpravami, ktoré už teraz vzbudzujú kontroverziu. Ide o zmenu infozákona a zákona o vydavateľoch periodických publikácií. Hlavne snaha […]
Menej ako 1 min. min.

SNS opäť púta pozornosť svojimi nápadmi. Medzi množstvom predkladaných návrhov zákonov na júnovú schôdzu vyčnievajú práve tie od národniarov. Poslanci najslabšej koaličnej strany Rudolf Huliak, Adam Lučanský a Roman Michelko na čele s Andrejom Dankom prichádzajú do pléna s dvomi úpravami, ktoré už teraz vzbudzujú kontroverziu.

Ide o zmenu infozákona a zákona o vydavateľoch periodických publikácií. Hlavne snaha zmeniť princíp slobodného prístupu k informáciám vzbudzuje obavy. Podľa predstaviteľov SNS ide len o technickú úpravu, ktorá má zamedziť zneužívaniu zákona. Kritici však hovoria o snahe odradiť verejnosť od podieľania sa na veciach verejných, nejasnej formulácii a pravidlách.

Zmeny infozákona

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie