Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NASA zverejnila znepokojivý živý prenos o stave núdze na ISS. Bol to omyl, uviedla

Podľa agentúry Reuters asi 28 minút po polnoci SELČ vysielal kanál NASA na YouTube zvuk, ktorý naznačoval, že jeden z členov posádky pociťuje následky dekompresie. Vesmírna loď Starliner s astronautmi sa úspešne pripojila k ISS počas prvého letu s posádkou Podľa kópie zvukového záznamu, ktorá začala kolovať po sociálnych sieťach, ženský hlas v nahrávke žiada […]
Menej ako 1 min. min.

Podľa agentúry Reuters asi 28 minút po polnoci SELČ vysielal kanál NASA na YouTube zvuk, ktorý naznačoval, že jeden z členov posádky pociťuje následky dekompresie.

Vesmírna loď Starliner s astronautmi sa úspešne pripojila k ISS počas prvého letu s posádkou

Podľa kópie zvukového záznamu, ktorá začala kolovať po sociálnych sieťach, ženský hlas v nahrávke žiada členov posádky, aby „vrátili veliteľa späť do skafandra“, skontrolovali mu pulz a poskytli kyslík. Neskôr rovnaký hlas hovorí, že prognóza je „slabá“.

&type=youtube&iframe_regex_params”>

Niekoľko vesmírnych nadšencov na záznam upozornilo na sieti X s poznámkou, že na ISS došlo k vážnej núdzovej situácii. To však vyvrátila posádka stanice, podľa ktorej nahrávka bola omylom odvysielaným záznamom simulácie, keď si členovia posádky a pozemný personál precvičujú rôzne scenáre situácií, ku ktorým by na stanici mohlo dôjsť. „Na Medzinárodnej vesmírnej stanici k žiadnej núdzovej situácii nedošlo,“ uviedla posádka v príspevku na X.

Dekompresnú alebo tiež kesónovú chorobu spôsobujú bublinky dusíka alebo iného plynu v krvnom riečisku v dôsledku zmeny atmosférického tlaku. Tento stav môže ovplyvniť centrálny nervový systém a skončiť smrťou.

Členovia posádky na ISS v čase vysielania audia spali a čakal ich výstup do kozmu. Na kanáli NASA ISS na YouTube sa objavilo chybové hlásenie, že prenos bol prerušený, uviedol Reuters.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie