Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Naše babičky to pili vo veľkom. Pomáha vyčistiť črevá a všetok odpad z tela

Počas komunistickej éry sa považoval za skutočnú „pokladnicu zdravia“ a pil sa pri každej možnej príležitosti. Už naše babičky oceňovali jeho vlastnosti a zdôrazňovali, že je to jeden z najlepších liekov na problémy so zápchou. Chválili ho aj ako zabijaka nadváhy. Ktorý čaj je vhodný na chudnutie? Pred rokmi sa používal v hojnej miere. Teraz […]
Menej ako 1 min. min.

Počas komunistickej éry sa považoval za skutočnú „pokladnicu zdravia“ a pil sa pri každej možnej príležitosti. Už naše babičky oceňovali jeho vlastnosti a zdôrazňovali, že je to jeden z najlepších liekov na problémy so zápchou. Chválili ho aj ako zabijaka nadváhy. Ktorý čaj je vhodný na chudnutie? Pred rokmi sa používal v hojnej miere. Teraz je opäť v obľube.

Ktorý čaj na spaľovanie brušného tuku?

Počas komunistickej éry bol skutočným triumfom a bol oslavovaný ako šampión v boji proti nadváhe. Naše mamy a staré mamy, ktoré chceli dosiahnuť vysnívanú postavu, si s chuťou pripravovali podobný zdraviu prospešný odvar a čakali na výsledky. Mnohé sa podobným spôsobom snažili bojovať aj proti tráviacim ťažkostiam, ako je napríklad zápcha.

Čaj pre seniorov mnohí nazývali skutočným „pokladom zdravia“. Vo svojom zložení totiž obsahuje sennozidy, ktoré patria medzi antrazidy stimulujúce črevnú peristaltiku. Samotný čaj má preto laxatívny účinok, používa sa na zlepšenie funkcie čriev a proti zápche. To je však len začiatok.

Aký je najlepší čaj na chudnutie? Zabraňuje zápche a viac

Senovka, ktorá sa už tisíce rokov používa ako liek na liečbu mnohých ochorení, je ker, známy aj ako úzkolistý struk a svätojánsky chlieb. Používa sa od stredoveku v arabských krajinách, dnes je zložkou mnohých čajov na chudnutie, pričom sa nazýva liekom proti zápche.

Hoci sama o sebe nemá zoštíhľujúci účinok, jej pravidelná konzumácia vedie k zvýšeniu frekvencie vyprázdňovania. Hmotnosť potom pocitovo klesá a samotný nálev vyvoláva pocit „ľahkosti“.

Z ktorého čaju sa chudne? Používajte ho pravidelne a rýchlo si všimnete rozdiel

Senovka sa navyše vyznačuje protizápalovým účinkom. Niekedy sa používa na liečbu zápalov hrdla a často aj proti poruchám hrubého čreva. Okrem toho má pozitívny vplyv na stav pokožky a je účinná pri riešení nespavosti a úzkosti.

Hoci to znie ako skutočný liek na mnohé ochorenia, je potrebné zachovať opatrnosť. Jej nadbytok namiesto toho, aby pomáhal, môže škodiť. Nálevy zo senovky by sa nemali používať dlhšie ako týždeň. Dlhodobá konzumácia čajov na báze tejto rastliny totiž môže viesť k tomu, že črevá si na „pomoc“ zvyknú, čím sa výrazne naruší ich spôsob fungovania.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie