Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nasledujúce hodinky od Applu budú prelomové. Zásadná vec však zostane rovnaká

Je už prakticky jasné, že sa budúci model chytrých hodiniek zo série Apple Watch dočká dizajnovej obmeny. Hodinky koniec koncov vyzerajú prakticky rovnako už po tri predchádzajúce generácie, Apple v podstate iba vylepšuje softvérovú a hardvérovú výbavu, dizajn necháva rovnaký. S modelom Series 10 (či snáď Series X?) sa to však zmení. Pri príležitosti desiatich rokov […]
Menej ako 1 min. min.

Je už prakticky jasné, že sa budúci model chytrých hodiniek zo série Apple Watch dočká dizajnovej obmeny. Hodinky koniec koncov vyzerajú prakticky rovnako už po tri predchádzajúce generácie, Apple v podstate iba vylepšuje softvérovú a hardvérovú výbavu, dizajn necháva rovnaký.

S modelom Series 10 (či snáď Series X?) sa to však zmení. Pri príležitosti desiatich rokov od uvedenia chytrých hodiniek na trh totiž Apple plánuje niekoľko zmien.

Zásadný nárast

Novinka bude výrazne väčšia, a to preto, že Apple chce využiť väčšie displeje. Pri väčšom modeli pôjde o dvojpalcovú dotykovú obrazovku, čo je oproti súčasnému maximu 1,7 palca pri Series 9 celkom značný nárast. Štandardný model bude mať tak dokonca väčšiu obrazovku, než aktuálne hodinky Apple Watch Ultra 2, ktoré ponúkajú 1,9-palcový displej.

Nové Apple Watch Series 9 FOTO: Youtube/Apple

Novinka by teda mala doraziť v dvoch veľkostných verziách. Menšie bude mať 45-milimetrové puzdro, väčšie potom 49-milimetrové puzdro (aktuálna ponuka veľkostí je buď 41 alebo 45 milimetrov, prípadne 49 milimetrov pri modeli Ultra 2).

Priaznivci aktuálneho menšieho 41-milimetrového modelu budú mať zrejme s nástupom budúcej generácie smolu a budú sa tak musieť uspokojiť s väčším zariadením, alebo zostať pri tom súčasnom, pokiaľ im veľké hodinky nevyhovujú.

Podľa uniknutých renderov, ktoré zverejnil portál 91mobiles, to však vyzerá, že inak zostanú hodinky koncepčne podobné tomu, čo na zápästí nosia niektorí používatelia už dnes. Chystaná novinka bude stále obdĺžnikového tvaru a stále nebude chýbať ani tlačidlo a otočná korunka na pravom boku puzdra.

Upevnenie remienkov sa nezmení

Doteraz sa špekulovalo o tom, že hodinky budú mať tenšie telo, čo si vyžiada zmeny v systéme uchytenia remienkov, ktorý mal byť novo magnetický. Novo uniknuté rendery to však vyvracajú a chystaný model Series 10 bude zrejme mať stále rovnaký systém, ako doteraz. To znamená, že majiteľom širokej kolekcie remienkov sa uľaví, nebudú si musieť celú svoju zbierku kupovať znova.

Apple Watch 9 FOTO: The Verge

Čo sa hardvérových noviniek týka, okrem lepšieho displeja s technológiou MicroLED (o tom sa špekulovalo už skôr) by model Series 10 mal ponúknuť aj integrovaný senzor merania krvného tlaku. To bude pomerne zásadná novinka, vďaka ktorej budete môcť ešte presnejšie sledovať svoje zdravie. Ako taká vec bude presne fungovať však zatiaľ jasné nie je.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie