Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nastal „jahodový spln“. Pre ženy má osobitný význam. Ako ovplyvní život a zdravie?

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yassine el hattami). Jahodový spln sa na nočnej oblohe objaví len 28 hodín po letnom slnovrate. Toto farebné predstavenie má jedinečný význam pre astrológiu a ezoteriku. V júni 2024 budeme svedkami tzv. splnu v Kozorožcovi. Čo presne to znamená? V prvom rade zamyslenie sa nad cieľmi, ktoré sme si […]
Menej ako 1 min. min.

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yassine el hattami).

Jahodový spln sa na nočnej oblohe objaví len 28 hodín po letnom slnovrate. Toto farebné predstavenie má jedinečný význam pre astrológiu a ezoteriku. V júni 2024 budeme svedkami tzv. splnu v Kozorožcovi. Čo presne to znamená? V prvom rade zamyslenie sa nad cieľmi, ktoré sme si stanovili, nad naším osobným, profesionálnym a emocionálnym rozvojom, ako aj nad stanovením hraníc.

Nastal „jahodový spln“.
Foto: shutterstock/Yassine el hattami

Jahodový spln je známy aj ako ružový spln alebo horúci spln. Tento osviežujúci prírodný úkaz má z astrologického hľadiska bohatú symboliku a vplyv na náš život. Okrem farby je prvou asociáciou aj obdobie dozrievania jahôd, ktoré symbolizuje hojnosť a rast.

História jahodového mesiaca siaha do pohanských čias na Slovensku. V túto júnovú noc sa zvyčajne vykonávali obradné rituály, ktorými sa obdarovávala príroda a jej rôzne cykly. Jahodový spln má stále veľký význam. Sprevádzajú ho úvahy súvisiace s duchovným rozvojom a spojením s prírodou.

Jahodový mesiac a jeho význam

Prečo práve názov „Jahodový mesiac“ a všetky ostatné podoby, v ktorých sa objavuje? Jeho spojenie s javmi, ktoré možno v tomto období pozorovať v prírode, si ako prví všimli pôvodní obyvatelia Ameriky. Takto ho nazývali algonkinské komunity žijúce pozdĺž rieky Ottawa v južnej časti kanadskej provincie Quebec.

Domorodí obyvatelia Kanady používali tento výraz na označenie skutočnosti, že jún je začiatkom sezóny zberu jahôd. Toto obdobie sa oslavovalo zberom zrelých plodov. Názov symbolizuje práve tieto udalosti a má zdôrazniť bohatstvo folklóru, tradície a dôležitosť spojenia s prírodou, ktoré našich predkov často stálo život.

Jahodový spln ozdobí našu oblohu v sobotu 22. júna 2024.
Foto: shutterstock/jakkapan

Kedy je jahodový spln?

Jahodový spln ozdobí našu oblohu v sobotu 22. júna 2024. Najjasnejšie však bude na oblohe svietiť o 3.10 hod. Ak budú priaznivé poveternostné podmienky, bude to veľmi veľkolepá noc.

Čo hovorí astrológia o jahodovom splne? Pre fanúšikov ezoteriky to môže mať veľký význam. Treba však zdôrazniť, že v dnešnej dobe by sa takéto názory mali brať s rezervou, ako obyčajná zábava alebo povera.

Spln v Kozorožcovi nás smeruje k tomu, aby sme našli rovnováhu predovšetkým medzi osobnou sférou a pracovnými povinnosťami. Je to „zásluha“ Kozorožca, ktorý je od prírody veľmi usporiadaný a disciplinovaný. Jahodový spln je ideálnym časom na vytváranie plánov a analýzu našich cieľov. Zároveň však nesmieme zabúdať na to, aby sme nezanedbávali svoje citové potreby a usilovali sa o pokoj a relaxáciu. Ide o dosiahnutie rovnováhy.

Jahodový Mesiac nás tiež môže prinútiť hlbšie sa zamyslieť nad našimi minulými vzťahmi s inými ľuďmi. Podnieti nás k nájdeniu rovnováhy medzi emóciami a zdravým rozumom. Preto môžete v tomto období očakávať zmeny, citové nepokoje, spoločenské rošády alebo iné intenzívne zážitky s inými ľuďmi.

Pokiaľ ide o osobný rozvoj, bude ovplyvnený Saturnom v Kozorožcovi. Niektorí z nás môžu pocítiť potrebu byť zodpovední, pragmatickí a preventívni. V tomto období sa oplatí sadnúť si k projektom, ktoré od nás vyžadujú sústredenosť, trpezlivosť, systematickosť a odhodlanie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy je spln mesiaca v máji 2024? Na zodiakálnom nebi nebude núdza o emócie

Do ružového splnu mesiaca zostáva už len pár dní. Títo ľudia pocítia jeho účinky obzvlášť silno

The post Nastal „jahodový spln“. Pre ženy má osobitný význam. Ako ovplyvní život a zdravie? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie