Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nastriekajte toto na okná a pavúky doma nebudete mať do konca roka

Bojíte sa pavúkov? Nemáme pre vás dobré správy. Pavúkovce sa už prebudili zo zimného spánku a pomaly sa vkrádajú do domácností. Ak sa chcete vyhnúť návšteve neželaných hostí, pripravte si tento jednoduchý sprej a pavúky budú v hrôze utekať. Pavúky sa vkrádajú do domov už skoro na jar, vytvárajú rozsiahle siete a strašia domácich. Ako […]
Menej ako 1 min. min.

Bojíte sa pavúkov? Nemáme pre vás dobré správy. Pavúkovce sa už prebudili zo zimného spánku a pomaly sa vkrádajú do domácností. Ak sa chcete vyhnúť návšteve neželaných hostí, pripravte si tento jednoduchý sprej a pavúky budú v hrôze utekať.

Pavúky sa vkrádajú do domov už skoro na jar, vytvárajú rozsiahle siete a strašia domácich. Ako sa zbaviť pavúkov? Pripravte si jednoduchý sprej a nastriekajte ho na okenné rámy a pavúkovce sa budú držať ďalej.

Ako odpudzujete pavúky z domu? Pripravte si tento jednoduchý sprej

Pavúky sú dôležitou súčasťou ekosystému. Živia sa hmyzom a zvyškami potravy. Priťahuje ich teplo a bezpečnosť. Pavúkovce nikoho neobťažujú. Zanechávajú za sebou len pavučiny a veľký strach, ba dokonca odpor. Strach z pavúkov sa nazýva arachnofóbia. Osoba postihnutá arachnofóbiou pociťuje iracionálny a neprimeraný strach z pavúkov.

Ak patríte k takýmto ľuďom, vedzte, že len 3 % pavúkov vám môže ublížiť. Väčšina z nich žije v Austrálii, Ázii alebo Afrike. Aj napriek tomu určite nechcete mať pavúky vo svojom dome. Ako sa pavúkov zbaviť? Pripravte si tento jednoduchý sprej s niekoľkými prísadami a pavúky sa k vám ani nepriblížia.

Potrebujete trochu vody a mätový esenciálny olej. Nalejte vodu do malého rozprašovača a pridajte do nej tucet kvapiek mätového esenciálneho oleja. Všetko dôkladne premiešajte a sprej nastriekajte na okenné parapety a rámy. Pavúky neznášajú vôňu mäty a len čo ju zacítia, okamžite zmenia smer. Ošetrenie opakujte každé tri dni a na pavúky zabudnete.

Ako sa zbaviť pavúkov?

Pavúky sú veľmi citlivé na pachy, rovnako ako komáre a kliešte. Ak chcete zabrániť návšteve tohto hmyzu, vyberte zo skrine ocot, citrón a škoricu. Nalejte trochu octu do fľaše s rozprašovačom a pridajte k nemu tri polievkové lyžice citrónovej šťavy a pol čajovej lyžičky škorice.

Fľašu uzavrite a sprejom postriekajte okná, parapety a tiež podlahu. Osobitnú pozornosť venujte oblasti za posteľou, šatníkovou skriňou a pohovkou. Je to najčastejší úkryt pavúkov. Vôňa octu, citróna a škorice ich účinne odpudzuje a ocot navyše dezinfikuje a leští podlahu.

Ak chcete odpudzovať kliešte a komáre, pridajte do spreja trochu gáfru a levanduľového oleja. Sú to vône, ktoré účinne odpudzujú komáre a kliešte. Sprej aplikujte raz týždenne alebo v lete raz za tri dni a hmyz sa vášmu domovu vyhne veľkým oblúkom. Teraz už viete, ako sa zbaviť pavúkov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie