Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nastrúhajte a naneste. Takto uľavíte od svrbenia po uštipnutí pakomárom. Bude pôsobiť ako obklad

19.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dr.MYM). Tento hmyz vyzerá nenápadne, no dokáže poriadne znepríjemniť život. Uhryznutie pakomárom spôsobuje nielen silné svrbenie, ale môže spôsobiť aj opuch a začervenanie kože. Ako zmierniť nepohodlie? Tu je osvedčený spôsob. Ako vyzerá uhryznutie pakomárom?Foto: shutterstock/Dr.MYM Pakomáre sú malý hmyz z čeľade nematoceran Diptera. Vyznačujú sa krátkymi nohami a […]
Menej ako 1 min. min.

19.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dr.MYM).

Tento hmyz vyzerá nenápadne, no dokáže poriadne znepríjemniť život. Uhryznutie pakomárom spôsobuje nielen silné svrbenie, ale môže spôsobiť aj opuch a začervenanie kože. Ako zmierniť nepohodlie? Tu je osvedčený spôsob.

Ako vyzerá uhryznutie pakomárom?
Foto: shutterstock/Dr.MYM

Pakomáre sú malý hmyz z čeľade nematoceran Diptera. Vyznačujú sa krátkymi nohami a chlpatým bruchom. Na Slovensku žije asi 50 druhov múch a ich najväčšia aktivita je počas prázdnin. Tento hmyz uhryzne ľudí a hoci uhryznutie nie je nebezpečné, môže podráždiť pokožku. Ako zmierniť bolesť a svrbenie po stretnutí s pakomármi?

Sú pakomáre nebezpečné? Vedľajšie účinky uhryznutia nie sú príjemné, ale môžete ich zvládnuť

Čierne mušky obľubujú vlhké oblasti, takže ich možno najčastejšie nájsť v tráve, kríkoch a lesoch, ako aj v blízkosti riek a jazier. Živia sa nektárom kvetov a rastlinnou šťavou, no na kladenie vajíčok potrebujú v tele bielkoviny. Nachádzajú ich v krvi ľudí a zvierat.

Hmyz je vybavený náustkami. Po uhryznutí sa môže objaviť alergická reakcia a v takejto situácii by ste mali čo najskôr navštíviť lekára. Najčastejšie sa však uhryznutie prejaví ako červené znamienko alebo hrbolček. Škvrny svrbia a môžu dráždiť, no pamätajte, aby ste si ich neškriabali, pretože by sa mohli infikovať. Našťastie existuje spôsob, ako zmierniť nepohodlie.

Čo robiť proti uhryznutiu pakomárom? Tu je osvedčený domáci liek. Zníži opuch a zmierni svrbenie

Cibuľové obklady poskytujú úľavu od bodnutí pakomárom. Táto zelenina obsahuje síru, ktorá viaže niektoré toxíny nachádzajúce sa v jede hmyzu. Okrem toho má antibakteriálne vlastnosti, zmierňuje opuchy, svrbenie a začervenanie. Je ideálny na uštipnutie komármi, drobným hmyzom a pakomármi.

Cibuľu stačí nasekať alebo nastrúhať, potom priložiť na gázu a priložiť na svrbiace miesto. Necháme pôsobiť asi päť minút a obklad určite zníži pocit nepohodlia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hniezdia sa v našej potrave a rýchlo sa množia. Takto sa ochránite pred ich inváziou

Ak na svojom psovi uvidíte kliešťa, okamžite ho odstráňte. Predtým, ako sa rozpadne, chráňte svojho domáceho miláčika

The post Nastrúhajte a naneste. Takto uľavíte od svrbenia po uštipnutí pakomárom. Bude pôsobiť ako obklad appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie