Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nastrúhajte ho, osušte a zalejte vodou. Vošky sa vašej záhrade vyhnú veľkým oblúkom

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironmax Studio). Sú skutočnou pohromou pre majiteľov pozemkov a niekedy úplne zničia aj tú najstarostlivejšie udržiavanú záhradu. Existuje však jeden triviálny prostriedok, vďaka ktorému ich prinútite v hrôze utiecť a v budúcnosti sa vášmu pozemku vyhnúť veľkým oblúkom. Aký je prírodný liek na vošky? Sú skutočnou pohromou pre majiteľov […]
Menej ako 1 min. min.

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironmax Studio).

Sú skutočnou pohromou pre majiteľov pozemkov a niekedy úplne zničia aj tú najstarostlivejšie udržiavanú záhradu. Existuje však jeden triviálny prostriedok, vďaka ktorému ich prinútite v hrôze utiecť a v budúcnosti sa vášmu pozemku vyhnúť veľkým oblúkom. Aký je prírodný liek na vošky?

Sú skutočnou pohromou pre majiteľov pozemkov a niekedy úplne zničia aj tú najstarostlivejšie udržiavanú záhradu
Foto: shutterstock/Mironmax Studio

Ako si sami vyrobíte postrek proti voškám? Táto metóda vás možno prekvapí

Napádajú rastliny v záhrade, neodmietajú napadnúť tie na balkóne alebo dokonca vo vnútri domu. Pre majiteľov pozemkov sú skutočnou nočnou morou, ktorá ich niekedy privádza do bielej horúčky. Stáva sa, že aj najlepšie chemické ošetrenie zlyhá a záhrada sa v priebehu chvíle zmení z dokonale upravenej na skutočnú kvetinovú ruinu.

Zákerné vošky sú jedným z tých škodcov, ktorých sa obáva každý majiteľ záhradky. Zdá sa, že si nájdu cestu do každej záhrady, dokonca aj do tej najlepšie udržiavanej, a túžia sa usadiť a poškodiť kvety a plody jeden po druhom.

Tento malý hmyz sa totiž živí rastlinnými tekutinami bohatými na živiny, vysáva ich a potom ich výrazne oslabuje. Hoci sa škodcovia rýchlo množia, pohybujú sa pomerne pomaly. Preto sa oplatí konať okamžite – len tak je šanca na vyriešenie problému. Ak si teda všimnete prvých nezvaných hostí, rýchlo sa pustite do práce.

Na čo je dobré avokádové semienko? Možno budete prekvapení, na čo všetko je dobré

Vošky napádajú rastliny v záhrade aj tie, ktoré rastú v interiéri. Tento drobný hmyz sa totiž do domov a bytov zvyčajne dostáva cez otvorené okná a dvere, pričom niekedy sa sem dostane na rastlinách zakúpených v obchode. Nielenže sa môžu ukrývať na listoch, ale môžu klásť vajíčka aj do zeme, takže je spočiatku ťažké ich vypátrať.

Keď však zistíte, že s rastlinami vo vašej záhrade alebo dome nie je niečo v poriadku, všimnete si nedostatočne vyvinuté výhonky a listy, ktoré sa krútia a deformujú, žltnú a časom dokonca vysychajú a odumierajú, rýchlo vezmite fľašu s rozprašovačom. Predtým si pripravte domáci postrek na základe „odpadu“, ktorý zvyčajne končí v koši. Neskôr sa za to poďakujete.

Vošky napádajú rastliny v záhrade aj tie, ktoré rastú v interiéri. Tento drobný hmyz sa totiž do domov a bytov zvyčajne dostáva cez otvorené okná a dvere
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Ako vyrobiť hnojivo zo semien avokáda? Spásonosná pomoc pri napadnutí voškami

Avokádo je jednou z chutnejších a zdravších zložiek každodenného jedálnička. Ako sa ukazuje, môže sa stať aj dôstojným protivníkom invázie vošiek. Tento jeho prvok, ktorý zvyčajne končí v koši, sa dokáže rýchlo a účinne vysporiadať so škodcami. Tu je návod, čo musíte urobiť.

Nastrúhajte avokádové semienka – kým sú ešte vlhké. Ak ho predtým vysušíte, bude ťažšie nastrúhať ho na prach.

Získané „piliny“ vysušte.

Celé to zalejte litrom vody a niekoľko minút povarte.

Nechajte odstáť cez noc. Po tomto čase roztok preceďte.

Vzniknutý odvar zrieďte vodou v pomere 1:5, nalejte do fľaše s rozprašovačom a použite.

Dôkladne postriekajte všetky rastliny napadnuté voškami. Nezabudnite, že postrek na semená avokáda sa musí aplikovať pravidelne – aspoň raz týždenne – aby mal požadovaný účinok. Po tomto ošetrení sa budú vošky vašim rastlinám vyhýbať veľkým oblúkom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastrúhajte a zmiešajte s vodou. Vošky už majú dôvod na obavy

Presypte z hrnčeka a zalejte pohárom vody. Vošky v panike utečú

The post Nastrúhajte ho, osušte a zalejte vodou. Vošky sa vašej záhrade vyhnú veľkým oblúkom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie