Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nastrúhajte mydlo a pridajte 2 polievkové lyžice cukru. Táto zmes si za chvíľu poradí s bežným problémom

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Na internete je množstvo domácich prostriedkov, ktoré uľahčujú čistenie. Niektoré využívajú to, čo má každý po ruke, iné ukazujú, ako si jednoduchou metódou uľahčiť čistenie. Jednou z nich je trik s mydlom a cukrom. Táto kombinácia vám pomôže vysporiadať sa s bežným problémom. Pripálený hrniec? Skúste trik […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Na internete je množstvo domácich prostriedkov, ktoré uľahčujú čistenie. Niektoré využívajú to, čo má každý po ruke, iné ukazujú, ako si jednoduchou metódou uľahčiť čistenie. Jednou z nich je trik s mydlom a cukrom. Táto kombinácia vám pomôže vysporiadať sa s bežným problémom.

Pripálený hrniec? Skúste trik s mydlom a cukrom. 
Foto: súkromný archív

Sóda, ocot a prostriedok na umývanie riadu sú tri základné produkty, ktoré sú pri každodennom čistení nepostrádateľné. Pomôžu vám vyčistiť nielen kuchyňu. Nie sú to však jediné prísady v kuchynskej skrinke, ktoré uľahčujú čistenie. Cukor a mydlo, hoci sa zdajú byť zvláštnou kombináciou, vám pomôžu vysporiadať sa s bežným problémom.

Ako vyčistiť pripálený hrniec a panvicu? Stačí mydlo a cukor

Pripálený hrniec je postrachom každej gazdinky.
Foto: shutterstock/Bk87

Pri príprave jedla niekedy nejde všetko podľa plánu. Výsledkom môže byť viac než len nevydarená večera. Žiaľ niekedy vám zostane pripálený hrniec alebo panvica. Problémové nečistoty však ľahko odstránite vďaka týmto domácim prostriedkom. Ako vyčistiť pripálený hrniec a panvicu? Stačí, ak použijete šikovný trik s mydlom a cukrom.

Kocku mydla nastrúhajte na strúhadle alebo nakrájajte nožom na malé kúsky. Na dno pripálenej panvice nalejte trochu vody, nasypte nastrúhané mydlo a pridajte dve až tri lyžice cukru. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom použite špongiu alebo mäkkú kefku a dôkladne vydrhnite pripálené zvyšky. Vodu môžete vopred aj ohriať. Tým sa proces urýchli, ale dávajte pozor, aby ste sa nepopálili. Nečistoty zmiznú za chvíľu.

Do prostriedku na umývanie riadu môžete pridať aj cukor. Takáto zmes je ideálna na čistenie, pretože rozpustí aj tú najväčšiu špinu. Vďaka tomu ľahko odstránite zaschnutú a pripálenú mastnotu z panvice, hrnca a pokrievky aj z rúry. K šálke cukru pridajte šálku prostriedku na umývanie riadu a polievkovú lyžicu jedlej sódy. Môžete pridať aj kvapku vody. Zmiešajte a nalejte do fľaše s dávkovačom.

@home.tips08

Add Sugar to Dishwasing Soap and you will be surprised, This Cleans Everything. #HomeTips #Tips #tricks

♬ original sound – Home Tips – Home Tips

Vďaka za tento trik, budem ho musieť vyskúšať.
„Soľ bude tiež fungovať.“
„Vyčistí všetko.“

– napísali fanúšikovia v komentároch.

Čo robiť so zvyškom mydla? Vyrobte si vlastné mydlo

Zostali vám zvyšky mydla? Niektoré z nich môžete použiť na odstránenie pripálenín, ale to nie je jediný spôsob. Niektorí ľudia si zvyšky dávajú do šatníkov. Vďaka tomu oblečenie príjemne vonia. Alebo môžete zvyšky mydla použiť na výrobu vlastného mydla.

Zvyšky mydla vložte do hrubej sklenenej nádoby. Pridajte kvapku svojho obľúbeného telového mlieka. Nádobu umiestnite do hrnca s horúcou vodou a držte, kým sa mydlo úplne nerozpustí, pričom neustále miešajte, aby nevznikli hrudky. Do pripravenej hmoty pridajte niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, sušené lístky kvetov, citrusové kôry, ovsené vločky, kávové zrná, škoricové tyčinky – záleží na vašich preferenciách. Nakoniec zmes nalejte do silikónových formičiek a nechajte vychladnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mydlo nastrúhajte na strúhadle a pridajte kuchynskú prísadu. Znie to hlúpo, ale takto sa nadobro zbavíte pripálenín.

Pridám pár kvapiek do tekutiny na riad a zbavím sa problémov. Dokonca ani moja babička nepoznala tento patent

The post Nastrúhajte mydlo a pridajte 2 polievkové lyžice cukru. Táto zmes si za chvíľu poradí s bežným problémom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie