Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nasypte dve veci do nádoby a sršne sa k vám nepriblížia. Najlepšie na záhrade

Sršne v záhrade predstavujú vážny problém, ktorému by chcel čeliť len málokto. Ich bolestivé uštipnutia nám pripomínajú, že s týmto hmyzom nie je sranda. Našťastie ich môžete zo svojej záhrady vyhnať jednoduchou domácou metódou. Umožní vám užívať si skvelé počasie bez nepríjemného bzučania za ušami. Tento hmyz si s ničím nepomýlite Ťažko sa nájde človek, […]
Menej ako 1 min. min.

Sršne v záhrade predstavujú vážny problém, ktorému by chcel čeliť len málokto. Ich bolestivé uštipnutia nám pripomínajú, že s týmto hmyzom nie je sranda.

Našťastie ich môžete zo svojej záhrady vyhnať jednoduchou domácou metódou. Umožní vám užívať si skvelé počasie bez nepríjemného bzučania za ušami.

Tento hmyz si s ničím nepomýlite

Ťažko sa nájde človek, ktorý by nepoznal sršňa. Oveľa väčší ako osy a včely, dosahujúci veľkosť až 25 mm, vyzerá tento hmyz na prvý pohľad prinajmenšom nesympaticky.

Našťastie tento hmyz neútočí, keď sa necíti ohrozený, hoci sa majte na pozore. Sršne produkujú acetylcholín a acetylcholín obsiahnutý v ich jede môže u človeka spôsobiť anafylaktický šok.

Preto je v záujme vlastnej bezpečnosti lepšie zaviesť do záhrady repelenty proti sršňom, najmä preto, že sú smiešne lacné na svoju vysokú účinnosť.

Ako sa zbavíte sršňov zo záhrady?

Samozrejme, najjednoduchšie by bolo využiť služby firiem, ktoré sa profesionálne zaoberajú odstraňovaním sršňových hniezd. Šikovný odborník hniezdo rýchlo lokalizuje a odstráni ho z našej záhrady.

Pred celým rojom sršňov v záhrade sa však môžete chrániť aj preventívne. Stačí použiť niekoľko domácich prostriedkov, ktoré máte určite po ruke.

Dôležité je, aby ste sa nepokúšali sršne zabíjať. Nejde len o vašu bezpečnosť. Tento hmyz sa živí hmyzom, ako sú mšice, belorítky alebo kliešte, a je dôležitou súčasťou ekosystému.

Tieto pachy sršne nestrávia

Sršne v záhrade možno ľahko odohnať týmito vôňami: káva, levanduľa, tymián, bazalka, majoránka, cesnak, mäta a klinčeky. Pravdepodobne preto sa tento hmyz vyhýba našim bylinkovým záhradám zďaleka.

Môžete však ísť ešte o krok ďalej a namiesto toho, aby ste po celom pozemku vysadili rastliny odpudzujúce sršne, vytvorte si repelenty proti sršňom. Zmiešajte 2 polievkové lyžice kávových zŕn s 1 polievkovou lyžicou klinčekov. Celé to nasypte do keramickej nádoby a zapáľte.

Garantujeme vám, že ak takto pripravený repelent necháte na balkóne, žiadny sršeň sa k vášmu bytu nepriblíži. Zápach by nemal byť taký nepríjemný, aby vám prekážal v každodennom živote, takže ak plánujete grilovanie, oplatí sa ho použiť, aby ste sa nemuseli obávať náhlej návštevy sršňov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie