Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nasypte tieto cukríky do misky a položte ich na pult. Ovocné mušky zmiznú raz-dva

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Ako sa zbaviť mušiek raz a navždy? Zabudnite na polovičné opatrenia a konajte rýchlo. Pomocou lacných domácich trikov môžete rýchlo vyriešiť tento nepríjemný problém na dlhú dobu. Čo budete potrebovať? Ako sa zbaviť ovocných mušiek?Foto: shutterstock/FotoHelin Každé leto sa problém ovocných mušiek vracia ako bumerang. Tento mikroskopický hmyz […]
Menej ako 1 min. min.

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Ako sa zbaviť mušiek raz a navždy? Zabudnite na polovičné opatrenia a konajte rýchlo. Pomocou lacných domácich trikov môžete rýchlo vyriešiť tento nepríjemný problém na dlhú dobu. Čo budete potrebovať?

Ako sa zbaviť ovocných mušiek?
Foto: shutterstock/FotoHelin

Každé leto sa problém ovocných mušiek vracia ako bumerang. Tento mikroskopický hmyz môže byť mimoriadne problematický a obťažujúci a tiež nebezpečný pre naše zdravie. Aj keď sú veľké len 2-3 mm, pri výskyte v kuchyni sa vám môžu dostať pod kožu. Môžete sa ich zbaviť domácimi prostriedkami. Ako?

Aký zápach neznášajú ovocné mušky? Všetko, čo potrebujete, sú cukríky

Najpopulárnejším a najjednoduchším spôsobom, ako sa zbaviť mušiek, je použitie pachov, ktoré hmyz neznesie. Na tento účel je vhodná mäta v črepníkoch alebo levanduľa, rovnako ako citrusové plody a klinčeky.

Zaujímavým riešením sú aj mätové tvrdé cukríky. Majte ich v miske na pulte a účinne odradia votrelcov. Všetko kvôli silnej, mätovej vôni.

Okrem toho si pripravte polovicu limetky alebo citróna, zapichnite do nej klinčeky a umiestnite na miesto, kde žije hmyz. Môžete si byť istí, že utečú čo najrýchlejšie.

Ovocné mušky utečú čo najrýchlejšie.
Foto: Pixabay/Nolchen

Ako sa zbaviť ovocných mušiek z vášho domova? Urobte pascu

Na ovocné mušky si môžete pripraviť aj jednoduchú pascu. Stačí zavárací pohár, kúsok lepiacej fólie, špáradlo, gumička a pár kúskov ovocia alebo ovocnej šťavy. Vložte návnadu do téglika, potom obaľte viečko fóliou, zaistite gumičkou, aby nespadla, urobte niekoľko otvorov a umiestnite do blízkosti miesta, kde sa skrývajú mušky. Sladká vôňa ich efektívne priláka a pasca ich uväzní. Na dno môžete dať aj jablčný ocot zriedený vodou.

Pasca na ovocné mušky.
Foto: shutterstock/Catherine Powell

Odkiaľ pochádzajú ovocné mušky v dome? Zapamätajte si to a neobjavia sa

Ovocné mušky sa objavujú všade tam, kde zacítia vôňu potravy. Preto je také dôležité udržiavať v kuchyni poriadok a pravidelne používať, alebo v konečnom dôsledku vyhadzovať zhnité, príliš zrelé ovocie. Sú pre nich jedinečnou vzácnosťou. Nevyhnú sa ani sladkému moku či dokonca vínu. Prvým krokom po príchode do bytu by preto malo byť dôkladné upratovanie.

Bez sentimentality vyhoďte všetko ovocie a zeleninu, na ktorej sa usadili, pretože na ne možno zniesli vajíčka. Pravidelne vyhadzujte odpadky a umývajte dosky a umývadlo a riziko neželaných návštevníkov klesne takmer na nulu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyrobte si domáci osviežovač vzduchu. Krásne vonia a zároveň odpudzuje komáre

Pakomáre vás nechajú na pokoji. Stačí metóda našich babičiek

The post Nasypte tieto cukríky do misky a položte ich na pult. Ovocné mušky zmiznú raz-dva appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie