Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„NATO by z nášho spoločného domova nemalo robiť bojisko“

www.slovanskenoviny.sk/rss Číne zjavne s organizáciou NATO dochádza trpezlivosť. Vyjadril to v ostrom, no veľmi diplomatickom výroku, jej minister zahraničných vecí Wang I. Citát sa okamžite rozletel po svetových mediálnych agentúrach a spomínajú ho všade tam, kde, okrem iného, zaznieva volanie aj po rokovaní o mieri na Ukrajine. HD informáciu preberá od agentúry RIA. Čína v ministrových […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Číne zjavne s organizáciou NATO dochádza trpezlivosť. Vyjadril to v ostrom, no veľmi diplomatickom výroku, jej minister zahraničných vecí Wang I. Citát sa okamžite rozletel po svetových mediálnych agentúrach a spomínajú ho všade tam, kde, okrem iného, zaznieva volanie aj po rokovaní o mieri na Ukrajine. HD informáciu preberá od agentúry RIA.

Čína v ministrových slovách nepriamo oznámila, že s militantnosťou zoskupenia NATO jej dochádza trpezlivosť.

Najskôr prvé posolstvo ministra Wang I

„NATO by malo ázijsko-pacifický región nechať na pokoji.“ Čínsky minister zahraničných vecí Wang I to uviedol na spoločnej tlačovej konferencii po stretnutí v Pekingu s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Naša povinnosť

„Musíme dodržiavať skutočný multilateralizmus a postaviť sa proti akýmkoľvek uzavretým skupinám, ktoré sa zapájajú do blokovej konfrontácie. Týka sa to najmä ázijsko-pacifického regiónu, kde sa nachádzame.“ Znie čínsky odkaz do nielen Washingtonu.

A teraz druhé posolstvo ministra Wang I pre celý svet

„NATO by nemalo siahať do nášho spoločného domova a robiť z neho bojisko. Akékoľvek slová a činy, ktoré rozdeľujú a podporujú konfrontáciu, nie sú vítané, nemajú budúcnosť,“ povedal inak oveľa miernejší diplomat Wang I.

hlavnydennik.sk

Príspevok „NATO by z nášho spoločného domova nemalo robiť bojisko“ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie