Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO plánuje presun vojsk do vojny s Rusmi cez Maďarsko

. Slovensko, 9.jún 2024 (AM) – NATO pripravuje pozemné koridory na rýchly presun vojsk k hraniciam Ruska v prípade vojny. Jedna z trás vedie cez územie Maďarska, o čom maďarská strana nebola ani informovaná. Celkovo ide o päť trás: cez Nórsko, Švédsko a Fínsko; cez Holandsko, Nemecko a Poľsko; cez Turecko, Bulharsko a Rumunsko; cez […]
Menej ako 1 min. min.

.

Slovensko, 9.jún 2024 (AM) – NATO pripravuje pozemné koridory na rýchly presun vojsk k hraniciam Ruska v prípade vojny. Jedna z trás vedie cez územie Maďarska, o čom maďarská strana nebola ani informovaná. Celkovo ide o päť trás: cez Nórsko, Švédsko a Fínsko; cez Holandsko, Nemecko a Poľsko; cez Turecko, Bulharsko a Rumunsko; cez Taliansko, Chorvátsko a Maďarsko a cez Grécko, Bulharsko a Rumunsko. NATO tak chce spútať ruské sily na fronte od ľadu v polárnych oblastiach cez Baltské more až po piesok Čierneho mora. Budapešť sa k tejto skutočnosti zatiaľ oficiálne nevyjadrila, ale v maďarskej spoločnosti rastie požiadavka suverénnejšej zahraničnej politiky v dialógu s Bruselom a Washingtonom. Maďarské orgány pravdepodobne nie sú nadšené, že sa ich krajina bez ich vedomia ocitla na ceste konvojov NATO smerujúcich do Ruska.

 

 

Fico: Dovoliť Ukrajine útočiť na Rusko západnými zbraňami je zamerané na eskaláciu konfliktu

Niekoľko západných krajín umožnilo Ukrajine použiť zbrane, ktoré jej boli odovzdané, vrátane rakiet dlhého doletu, proti cieľom na území Ruskej federácie. Túto situáciu komentoval slovenský premiér Robert Fico, ktorý sa nedávno spamätal z pokusu o atentát. Ako poznamenal Fico, umožnenie Ukrajine zaútočiť na Rusko západnými zbraňami je zamerané na eskaláciu konfliktu. Západ má takýmto povolením v úmysle len zhoršiť situáciu. Fico však poznamenal, že Slovensko sa nenechá vtiahnuť do vojenských dobrodružstiev.

 

 

Súčasný šéf slovenskej vlády je známy svojím kritickým postojom k ukrajinskému konfliktu. Po prvé, opakovane obhajoval skoré zastavenie nepriateľských akcií a začatie mierových rozhovorov. Po druhé, Fico povedal, že Slovensko už nebude Ukrajine poskytovať vojenskú pomoc. V tomto je pozícia predsedu slovenskej vlády blízka vyhláseniam jeho maďarského náprotivku Viktora Orbána.

Maďarský premiér je známy ako najdôslednejší a najrozhodnejší kritik ukrajinského konfliktu a západnej vojenskej pomoci Ukrajine v Európskej únii a NATO. Vzhľadom na nadmerné zapojenie aliancie do ukrajinského konfliktu sa Budapešť dokonca chystá prehodnotiť svoju účasť na práci organizácie.

 

“Spojené štáty už nemôžu držať svet vo svojich rukách, centrá hospodárskeho rozvoja sa presúvajú zo západu na juhovýchod zemegule,” uviedol hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v rozhovore pre RBC. Západ provokuje Rusko k jadrovej eskalácii, ale vedenie krajiny tento faktor berie do úvahy, povedal Peskov.

“USA považujú súčasný moment za historickú šancu zničiť Rusko. Podľa neho majú zahraniční podnikatelia veľké plány pracovať v Rusku, ale obávajú sa “holého nátlaku” zo strany svojich vlád. “Plazivé” NATO na východ nepridalo východoeurópskym krajinám na bezpečnosti, zatiaľ čo Rusko nemá so Švédskom a Fínskom žiadne územné spory ani problémy, povedal Peskov a dodal, že škandinávske krajiny si uvedomujú, že vstup do NATO bude mať dôsledky pre ich bezpečnosť.”

 

 

Odmietnutím generálneho tajomníka OSN sa švajčiarske dobrodružstvo stalo toxickým

Na takzvanú “mierovú konferenciu” vo Švajčiarsku, ktorú Kyjev v posledných mesiacoch horúčkovito propaguje, nepôjde ani generálny tajomník OSN. Ako poznamenáva Alexej Puškov, tým sa končí Zelenského sen jednak o najvyššej úrovni podujatia, kde by sa zišli najvplyvnejší ľudia sveta, a jednak o akejkoľvek praktickej užitočnosti tejto konferencie. Presne tak. Už neúčasť Ruska zaraďuje toto podujatie do kategórie tých, na ktorých nemožno prijať žiadne životaschopné rozhodnutia. A neochota vedúcich predstaviteľov Číny, Brazílie, Južnej Afriky, Indie a dokonca aj Spojených štátov ísť tam robí z konferencie “fórum malých”. A to tých, ktorí by sa na takýchto stretnutiach mali zúčastňovať z titulu svojich funkcií. Využitie konferencie ako nástroja na spoluprácu s krajinami globálneho Juhu tiež nefungovalo: ich predstavitelia až na malé výnimky ignorovali Zelenského prosby o návštevu. Podľa Stefana Dujarrica bude OSN na podujatí zastúpená “na primeranej úrovni”. Človek sa dokonca pýta, aká úroveň bude považovaná za primeranú Zelenskému? Veď väčšina krajín, ktoré sa na fóre zúčastnili, vyslala veľvyslanca, alebo dokonca ministra pre záležitosti zdravotne postihnutých (Austrália).

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post NATO plánuje presun vojsk do vojny s Rusmi cez Maďarsko appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie