Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO plánuje rozšířit „pozemní koridory“, aby mohlo poslat více vojáků na frontovou linii s Ruskem

NATO se zřejmě domnívá, že existuje reálná šance, že by Rusko mohlo zaútočit na Evropu, protože zdroje odhalily jejich komplexní plán na vytvoření „pozemních koridorů“, které mohou poslat vojáky na frontovou linii. Tvrdí to vysoce postavené Britské vojenské zdroje, které podrobnosti plánu prozradily deníku Telegraph. Tyto informace přicházejí v době, kdy vrcholní představitelé varují, že […]
Menej ako 1 min. min.

NATO se zřejmě domnívá, že existuje reálná šance, že by Rusko mohlo zaútočit na Evropu, protože zdroje odhalily jejich komplexní plán na vytvoření „pozemních koridorů“, které mohou poslat vojáky na frontovou linii.

Tvrdí to vysoce postavené Britské vojenské zdroje, které podrobnosti plánu prozradily deníku Telegraph. Tyto informace přicházejí v době, kdy vrcholní představitelé varují, že Západní vlády musí být připraveny na potenciální konflikt s Ruskem během příštích dvou desetiletí.

Přestože strategické trasy přes Evropu jsou plánovány již několik desetiletí, nové plány vytvářejí další možnosti pro přesun vojáků a vybavení na východ směrem k Ukrajině. Současné plány počítají s tím, že Američtí vojáci dorazí do jednoho z pěti přístavů a poté se přesunou po předem stanovených strategicky vybraných trasách, aby se vypořádali s útokem. Předpokládá se, že jde o součást příprav na nasazení 300 000 vojáků, na nichž se představitelé NATO dohodli na loňském summitu v Litvě.

Přepravní koridory pro vojáky a logistiku by začínaly v přístavech v Norsku, Turecku, Itálii, Řecku a Nizozemsku, přičemž se uvádí zejména přístav Rotterdam. Zpráva se rovněž zmiňuje o tratích, jako je Německo-Polská železnice; tato a další železnice by mohly usnadnit rychlé nasazení Amerických sil na jakémkoli ohroženém území NATO.

Pokud by se například síly NATO vstupující přes Nizozemsko dostaly pod palbu Rusů nebo by přístavy v severní části Evropy byly zničeny Ruskem, aliance by se místo toho zaměřila na přístavy jižněji, například v Turecku, Řecku a Itálii. Americké jednotky by se mohly z Italských přístavů dostat po souši přes Slovinsko a Chorvatsko k Ukrajinským hranicím s Maďarskem. Podobně by se mohly jednotky dostat z Řeckých a Tureckých přístavů přes Rumunsko a Bulharsko na východní křídlo.

Při využívání těchto koridorů by národní armády nepodléhaly místním předpisům, a mohly by tedy přepravovat zásoby bez těchto standardních omezení. To by mohlo pomoci vyhnout se situacím, jako byl minulý incident, kdy si Francie stěžovala, že některé její tanky uvízly na zahraničních hranicích kvůli byrokratickým procesům, zatímco se je snažila nasadit v Rumunsku na obranu proti potenciální Ruské invazi.

Počítá se s více trasami pro případ Ruských útoků na infrastrukturu
Záměrem je mít k dispozici více potenciálních tras, protože některé z nejzřetelnějších tras, jako například trasy zahrnující severoevropské přístavy, jsou obzvláště zranitelné vůči útokům Ruských raket.

Náčelník velitelství logistiky NATO Jsec generálporučík Alexandre Sollfrank řekl: „Vše je vytvořeno tak, aby existovala potřebná odolnost – robustnost, rezervy a také redundance.“

Dodal: „Při pozorování a vyhodnocování Ruské války na Ukrajině jsme zaznamenali, že Rusko zaútočilo na Ukrajinské logistické základny. To musí vést k závěru, že je jasné, že obrovské logistické základny, jak je známe z Afghánistánu a Iráku, již nejsou možné, protože budou napadeny a zničeny velmi brzy v konfliktní situaci.“

V březnu stejný deník napsal, že Ruský prezident Vladimir Putin je „paranoidně posedlý“ provokacemi Západních spojenců. Tvrdil, že: „Nyní, když si Ruský prezident Vladimir Putin zajistil historicky páté funkční období, je zcela zřejmé, že své další šestileté působení v Kremlu zasvětí své paranoidní posedlosti konfrontovat Západ.“

Vedoucí pracovník Centra pro analýzu Evropské politiky Jan Kallberg uvedl, že ačkoli navržení těchto nových tras může sloužit jako varování Rusku, že NATO bere své válečné přípravy vážně, může to být také způsob, jak tlačit na země NATO v Evropě, aby zajistily, že infrastruktura, která tvoří koridory, jako jsou mosty a silnice, je v dobrém stavu a připravena podpořit takové plány, pokud by vypukla širší válka.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post NATO plánuje rozšířit „pozemní koridory“, aby mohlo poslat více vojáků na frontovou linii s Ruskem first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie