Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO připravuje plány masové evakuace a záchranných akcí, protože generál varuje před třetí světovou válkou s Ruskem

Nebyly by nějaké evakuace a záchranné akce v případě třetí světové války, která by byla válkou jadernou, zcela zbytečné? Podle všech dosavadních simulací případné války NATO s Ruskem by došlo k totálnímu vymazání jakéhokoli života na severní polokouli, přežilo by jen 1% obyvatel planety – a to pouze na jižní polokouli. A i toto přeživší […]
Menej ako 1 min. min.

Nebyly by nějaké evakuace a záchranné akce v případě třetí světové války, která by byla válkou jadernou, zcela zbytečné? Podle všech dosavadních simulací případné války NATO s Ruskem by došlo k totálnímu vymazání jakéhokoli života na severní polokouli, přežilo by jen 1% obyvatel planety – a to pouze na jižní polokouli.

A i toto přeživší obyvatelstvo by neskutečně živořilo v podmínkách doby kamenné, radioaktivní spad by pak zřejmě částečně zredukoval i tuto populaci. Otázka je, jak dlouho by přežívali boháči v bunkrech, kde by byli nuceni setrvávat dlouhé roky.

NATO mobilizuje své zdroje a strategické plány v očekávání potenciální totální války, jak to formuloval generálporučík Alexander Sollfrank, šéf logistického velitelství NATO.

Tato naléhavá příprava podtrhuje chmurnou realitu: na obzoru se rýsuje přízrak třetí světové války.

V těchto dvou a půl letech války na Ukrajině vidíme, jak podpora USA a NATO Kyjevu jednu po druhé prolomila všechny ruské takzvané „červené čáry“, až jsme se dostali do děsivé pozice, že Západ se chystá dát zelenou útokům se svými raketami dlouhého doletu hluboko na ruském území, což je krok, který může rozpoutat nepředstavitelné důsledky.

To vedlo ruského prezidenta Vladimira Putina k tomu, aby znovu varoval, že USA a NATO budou „ve válce“ s Ruskem, pokud Západ dovolí Ukrajině použít rakety dlouhého doletu – a ve skutečnosti, jak uvidíme – budou to oni, kdo je odpálí.

Podle zpráv z Daily Mail generál Sollfrank potvrdil, že NATO vyvíjí masové evakuační a záchranné strategie, aby se vypořádalo s očekávanými výzvami velkého konfliktu s Ruskem.

Ve společném úsilí o posílení své obrany NATO nedávno zahájilo své největší vojenské cvičení od studené války, kterého se zúčastnilo 90 000 vojáků z více než 30 spojeneckých zemí.

Tato cvičení, nazvaná Steadfast Defender 2024, jsou navržena tak, aby otestovala kolektivní schopnosti aliance v různých oblastech – pozemních, vzdušných, námořních a kybernetických.

Mobilizace amerických jednotek na evropských frontových liniích je také na stole, přičemž se formulují plány, které by zajistily rychlé nasazení v případě eskalace.

Evropské státy se navíc usilovně snaží posílit své vojenské schopnosti. Německo přislíbilo více než 100 miliard eur na modernizaci svých ozbrojených sil, zatímco Polsko vyčlenilo téměř 5% svého HDP na obranné výdaje.

Polsko podniká odvážné kroky k přípravě svého civilního obyvatelstva na potenciální ruskou invazi. Polské úřady vypracovávají plány na masové evakuace civilistů jako součást komplexní iniciativy civilní obrany.

Polský ministr vnitra Tomasz Siemoniak oznámil, že 1,5 miliardy eur bude vyčleněno na výstavbu přístřešků, zřízení nouzových komunikačních systémů a vytvoření bezpečné vládní infrastruktury.

Daily Mail uvedl:

Sollfrank řídí Společné velitelství podpory a podpory NATO (JSEC), které má za úkol koordinovat rychlý přesun vojsk a tanků po Evropě, jakož i logistické přípravy, jako je skladování munice na východním křídle NATO.

Ale od té doby, co Vladimir Putin v únoru 2022 vyslal své vojáky proudící přes hranice s Ukrajinou, se vztahy mezi Ruskem a Západem propadly na minimum, které nebylo zaznamenáno od kubánské raketové krize.

To donutilo Sollfranka a JSEC čelit možnosti velké pozemní války v Evropě a jednotka začala podle toho plánovat svůj přístup k evakuaci lékařů.

Pokud by došlo ke konfliktu s Ruskem, zraněné vojáky bude nutné přepravit na větší vzdálenost než v jiných válkách posledních let, řekl Sollfrank.

Ruská protivzdušná obrana a letadla znamenají, že lékařské evakuační lety by byly vystaveny mnohem větší hrozbě, než jaké čelily dříve ze strany povstalců v Afghánistánu nebo Iráku.

Sollfrank zdůvodnil, že bude zapotřebí nasadit masivní síť železničních a silničních evakuačních vozidel a řekl, že síly NATO budou muset být podporovány speciálně navrženými vlaky, které mohou přepravit více raněných najednou než letadla.

NATO se chystá vyzvat všech 32 členských zemí, aby zavedly komplexní strategie civilní obrany v rámci přípravy na potenciální rozsáhlé útoky, protože aliance se připravuje na možnou budoucí hrozbu ze strany Ruska, informoval Foreign Policy v červenci.

Podle představitelů obeznámených s diskusemi vůdci NATO formálně vyzvou k této iniciativě během washingtonského summitu v příštím roce.

„Budeme ve Washingtonu prosazovat myšlenku, že všichni spojenci by se měli zavázat k nějakému druhu národního plánovacího procesu, který spojí jak vojenské plánování, tak civilní plánování pro článek 5,“ řekl jeden představitel NATO.

Článek 5 Severoatlantické smlouvy (NATO) uvádí, že pokud je napaden některý člen NATO, považují se za napadené i všechny ostatní členy NATO. To znamená, že všichni členové NATO jsou povinni pomoci napadenému členovi a v případě potřeby mohou použít ozbrojenou sílu.

Tolik aktuální zpráva, která očividně nepočítá s jadernou válkou, ale spíš v rozšíření války z Ukrajiny a Ruska na zbytek Evropy, ale s využitím konvenčních zbraní, což je spíš nepravděpodobný scénář.

Na druhou stranu mnozí fanatičtí podporovatelé dalšího vyzbrojování Ukrajiny a pokračování války začínají poněkud couvat, viz nedávný rozhovor převlékače kabátů Pavla, který aktuálně sedí na Hradě.

V rozhovoru pro New York Times uvedl, že Ukrajinci by měli být „realističtí“ ohledně svých cílů ve válce.  Řekl, že Ukrajina i Rusko musí snížit svá očekávání, a že totální porážka obou stran je nepravděpodobná. Místo toho vidí jako pravděpodobnější řešení kompromis.

Pokud takto hovoří ty nejoddanější loutky, které zpravidla mluví přesně tak, jak jsou svými páníčky instruovány, zdá se, že podobný postoj již brzy uslyšíme i z úst dalších kovaných jestřábů…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 1 Průměrně: 5]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie