Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO stanoví jednotné normy pre vojenské vybavenie členských štátov

NATO sa v piatok zaviazalo vypracovať spoločné normy pre vojenské vybavenie s cieľom posilniť kompatibilitu medzi členskými štátmi. Ako prvé vytvorí normy pre muníciu. Informuje o tom agentúra AFP. Armády 32 členských krajín NATO by tak mohli lepšie spolupracovať vďaka spoločným pravidlám pre postupy a vybavenie, vrátane delostrelectva, munície a lietadiel. „Normy sú rozhodujúce pre našu schopnosť […]
Menej ako 1 min. min.

NATO sa v piatok zaviazalo vypracovať spoločné normy pre vojenské vybavenie s cieľom posilniť kompatibilitu medzi členskými štátmi. Ako prvé vytvorí normy pre muníciu. Informuje o tom agentúra AFP.

Armády 32 členských krajín NATO by tak mohli lepšie spolupracovať vďaka spoločným pravidlám pre postupy a vybavenie, vrátane delostrelectva, munície a lietadiel.

„Normy sú rozhodujúce pre našu schopnosť spoločne bojovať. Prísnejšie normy pomôžu znížiť náklady na obranu,“ uviedol generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Mark Rutte po stretnutí ministrov obrany členských štátov NATO v Bruseli.

Je nevyhnutné, aby NATO naďalej poskytovalo Ukrajine vojenskú pomoc, vyhlásil Rutte

Problém, ktorý trápi Alianciu už desaťročia, sa výraznejšie prejavil počas vojny na Ukrajine. Ako povedal vlani ukrajinský diplomat, náboj z Holandska sa nezmestil do kanóna z Nemecka.

NATO má približne 2000 noriem a takmer 200 pracovných skupín v tejto oblasti. Normy upravujúce postupy sa implementujú ľahšie, problém nastáva pri normách zameraných na vojenské vybavenie. Do vývoja nového zariadenia majú byť zapojení aj samotní výrobcovia.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie