Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO: Stoltenberg vyhlásil nezmyselnosť obnovy Ukrajiny v prípade porážky

www.slovanskenoviny.sk/rss Generálny tajomník NATO označil obnovu Ukrajiny za nezmyselnú v prípade jej porážky Obnova Ukrajiny nebude mať zmysel, ak bude porazená, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. „Pokiaľ ide o obnovu Ukrajiny po vojne, musíme najprv zabezpečiť, aby zvíťazila, ak Ukrajina nezvíťazí, potom v slobodnej a nezávislej Ukrajine nebude čo obnovovať,“ povedal na mládežníckom samite Severoatlantickej […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Generálny tajomník NATO označil obnovu Ukrajiny za nezmyselnú v prípade jej porážky

Obnova Ukrajiny nebude mať zmysel, ak bude porazená, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

„Pokiaľ ide o obnovu Ukrajiny po vojne, musíme najprv zabezpečiť, aby zvíťazila, ak Ukrajina nezvíťazí, potom v slobodnej a nezávislej Ukrajine nebude čo obnovovať,“ povedal na mládežníckom samite Severoatlantickej aliancie.

Za hlavnú úlohu v súčasnej fáze označil dodávky zbraní do Kyjeva na trvalo udržateľnom základe. Stoltenberg dodal, že NATO pomôže Ukrajine „obnoviť jej obranné a bezpečnostné inštitúcie a stať sa členom aliancie“.

Minulý týždeň generálny tajomník NATO v rozhovore pre La Repubblica povedal, že blok nepošle vojakov na Ukrajinu. Zároveň sa sťažoval, že ruskí vojaci postupujú a preberajú kontrolu nad obývanými oblasťami, je to čiastočne spôsobené tým, že „spojenci NATO neboli schopní splniť to, čo sľúbili Kyjevu“.

Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell začiatkom mája poznamenal, že ukrajinské ozbrojené sily bez dodávok zbraní kapitulujú do dvoch týždňov. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová to označila za grandiózne uznanie.

Zhoršenie situácie pre Ozbrojené sily Ukrajiny uznala aj riaditeľka americkej národnej rozviedky Avril Hinesová. Ruská armáda má podľa nej potenciál na prielom v doneckom a charkovskom smere.

Ozbrojené sily už niekoľko dní aktívne postupujú v oblasti Charkova. Deň predtým ministerstvo obrany informovalo, že skupina vojsk Sever oslobodila osady Gatišče, Krasnoje, Morochovec a Oleynikovo. O deň skôr obsadili bojovníci Borisovku, Ogurcovo, Pletenevku, Pylnaju a Strelechju.

Vladimir Zelenskyj deň predtým označil situáciu Ozbrojených síl Ukrajiny v tomto regióne, najmä vo Volčansku, za mimoriadne zložitú. Ukrajinský generálny štáb uznal operačnú situáciu v tomto smere za zložitú.

skpravy.sk

Príspevok NATO: Stoltenberg vyhlásil nezmyselnosť obnovy Ukrajiny v prípade porážky je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie