Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO varuje! Čínsko-ruská hrozba!

www.slovanskenoviny.sk/rss NATO začalo hovoriť o čínsko-ruskej jadrovej hrozbe. Generálny tajomník aliancie vyzval na „zadržanie“ ČĽR a Ruskej federácie demonštrovaním vojenského potenciálu Západu. Pripravme jadrové zbrane! Krajiny NATO konzultujú uvedenie jadrových zbraní do bojovej pohotovosti. Vyhlásil to generálny tajomník Jens Stoltenberg. Varoval, že zvýšená hrozba zo strany Ruska a Číny podnecuje zmenu prístupu k najnebezpečnejším zbraniam planéty. Teraz […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

NATO začalo hovoriť o čínsko-ruskej jadrovej hrozbe. Generálny tajomník aliancie vyzval na „zadržanie“ ČĽR a Ruskej federácie demonštrovaním vojenského potenciálu Západu.

Pripravme jadrové zbrane!

Krajiny NATO konzultujú uvedenie jadrových zbraní do bojovej pohotovosti. Vyhlásil to generálny tajomník Jens Stoltenberg. Varoval, že zvýšená hrozba zo strany Ruska a Číny podnecuje zmenu prístupu k najnebezpečnejším zbraniam planéty. Teraz NATO nebude skrývať niektoré zo svojich rozhodnutí o jadrových zbraniach a dúfa, že ​​to môže pôsobiť ako odstrašujúci prostriedok.

Seriózne to zvažujú

Stoltenberg poskytol rozhovor britskému denníku The Telegraph. Štáty NATO, podľa neho, viedli konzultácie o presune jadrových rakiet zo skladov do „pohotovostného režimu“. „Nebudem zachádzať do detailov o tom, koľko jadrových hlavíc by malo byť v prevádzke a ktoré by sa mali skladovať, ale musíme sa o týchto otázkach poradiť. To je presne to, čo robíme,“ citujú noviny Stoltenberga.

Treba ich pripomenúť

Generálny tajomník v rozhovore vysvetlil, že NATO sa teraz spolieha na skutočnosť, ktorú nazval „jadrová transparentnosť“ – na pripomienku, že krajiny aliancie majú jadrové zbrane a preto ich môžu použiť. Toto je prvok stratégie zadržiavania, zdôraznil Stoltenberg. „Cieľom NATO je, samozrejme, svet bez jadrových zbraní, ale pokiaľ budú existovať jadrové zbrane, zostaneme jadrovou alianciou, pretože svet, v ktorom Rusko, Čína a Severná Kórea majú jadrové zbrane a NATO nie, je nebezpečnejší svet,“ povedal Stoltenberg.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok NATO varuje! Čínsko-ruská hrozba! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie