Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Navigácia na trhu NFT: Týždeň kontrastov

Trh s non-fungible tokeny (NFT) je rýchlo sa vyvíjajúcim prostredím, ktoré často odráža širšie nálady v oblasti kryptomien a obchodovania s digitálnymi aktívami. Uplynulý týždeň bol dôkazom dynamickej povahy trhu, pričom najdrahší predaj viedol Bored Ape Yacht Club (BAYC), a to aj napriek celkovému poklesu trhu. Trh s NFT zaznamenal 4,3-percentný pokles objemu predaja a […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s non-fungible tokeny (NFT) je rýchlo sa vyvíjajúcim prostredím, ktoré často odráža širšie nálady v oblasti kryptomien a obchodovania s digitálnymi aktívami. Uplynulý týždeň bol dôkazom dynamickej povahy trhu, pričom najdrahší predaj viedol Bored Ape Yacht Club (BAYC), a to aj napriek celkovému poklesu trhu.

Trh s NFT zaznamenal 4,3-percentný pokles objemu predaja a klesol na 90 678 150 USD. Napriek tomuto poklesu trh zaznamenal nárast aktivity účastníkov, pričom počet kupujúcich sa zvýšil o 31,48 % a počet predávajúcich o 25,86 %. To naznačuje rastúci záujem o NFT, aj keď trh čelí volatilite.

Na trhu naďalej dominovali NFT založené na Ethereu, ktorých predaj predstavoval 32 195 968 USD. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom to však bol pokles o 8,26 %. Na druhej strane NFT na Solane zaznamenali 6,39 % nárast, pričom ich predaj dosiahol 19,4 milióna USD. Pozitívnu dynamiku vykázali aj bitcoinové NFT, ktorých tržby vzrástli o 12,39 % a dosiahli celkovú hodnotu 13,7 milióna USD.

Zbierka Bored Ape Yacht Club, známa svojimi NFT s vysokou hodnotou, sa dostala na titulky novín predajom BAYC #7 398 za 325 387 USD. Tento predaj podčiarkuje prémiu, ktorú sú zberatelia ochotní zaplatiť za pozoruhodné kusy v rámci špičkových zbierok, a to aj na miernejšom trhu.

Zbierky Ethereum Cryptopunks a Solana Monkey NFT patrili medzi top kolekcie podľa objemu predaja, a to aj napriek poklesu predaja zbierky Cryptopunks. Dobre si viedla aj kolekcia Guild of Guardians (GoG) od Immutable X, čo svedčí o zdravom rozložení záujmu medzi rôzne platformy a kolekcie.

O odolnosti trhu s NFT svedčí zvýšená účasť kupujúcich a predajcov. Hoci celkový objem predaja možno klesol, zvýšená úroveň aktivity poukazuje na trh, ktorý je stále v procese vytvárania svojej hodnotovej ponuky a trhovej dynamiky.

Keďže priestor NFT naďalej dozrieva, bude zaujímavé sledovať, ako sa budú vyvíjať trendy, najmä pokiaľ ide o výkonnosť platforiem a typy zbierok, ktoré zaujmú komunitu. V súčasnosti životaschopnosť trhu napriek výkyvom naznačuje stabilnú budúcnosť NFT ako kľúčovej zložky digitálnej ekonomiky.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Navigácia na trhu NFT: Týždeň kontrastov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie