Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Navzdory postižení se Erik snaží žít běžný život. Radost mu dělají tábory, prosí o pomoc

„Jmenuji se Erik a snažím se žít normální život 30letého mladého muže, a to navzdory svému kombinovanému postižení, které mám od narození. Žiji s maminkou, která se o mě pečlivě stará a bez její podpory bych nemohl vést tak spokojený a pestrý život, jaký nyní mám,“ představuje se na platformě Znesnáze. ČTĚTE TAKÉ: Střet vlaků, který změnil životy. Na […]
Menej ako 1 min. min.

„Jmenuji se Erik a snažím se žít normální život 30letého mladého muže, a to navzdory svému kombinovanému postižení, které mám od narození. Žiji s maminkou, která se o mě pečlivě stará a bez její podpory bych nemohl vést tak spokojený a pestrý život, jaký nyní mám,“ představuje se na platformě Znesnáze.

ČTĚTE TAKÉ: Střet vlaků, který změnil životy. Na pomoc zesnulým a obětem v Pardubicích vznikla sbírka

V nadcházejících měsících se nejvíce těší na tábory, na které se opakovaně vrací. „Navštěvuji je pravidelně, mám tam spoustu známých a přátel. Je to skvělá příležitost se s nimi setkat a společně prožít hezké chvíle a nabírat zkušenosti,“ pokračuje Erik.

Díky asistentům se uleví i mamince

Ačkoliv postižení upoutalo mladého muže na invalidní vozík, snaží se co nejvíce zapojovat do běžného života a trávit čas podobně jako ostatní. „Mám za sebou ortopedické operace. Prázdninové pobyty mi velmi pomáhají v mém osobním rozvoji i v mém celkovém naladění,“ vysvětluje.

Vedle táborů mu velkou radost přináší i čas strávený s osobními asistenty. „Ty potřebuji i proto, abych měl zajištěné všechny potřeby. Jsou určité dovednosti, na kterých pracuji a učím se je dělat sám. Cesta k nim ale vede skrze podporu od asistentů. Rád s nimi trávím čas, protože se v tu chvíli uleví i mé pečující mamince, která chodí zároveň i do práce,“ doplňuje Erik.

V cestě za tím, co mu přináší radost, tak vznikla sbírka na platformě Znesnáze. „Z vybraných peněz bych uhradil dva letní tábory a také část z částky, kterou platím za osobní asistenty. Budu opravdu velmi vděčný za jakýkoli příspěvek nebo sdílení,“ dodal.

Jedná se o jeden z příběhů v rámci kampaně Léto pro všechny, kdy se Znesnáze snaží dopřát spokojené prožití léta samoživitelům, pečujícím, dětem z dětského domova a řadě dalším. „Myslíme na všechny bez rozdílu,“ zdůrazňují.

Pokud i vy chcete Erikovi pomoci s dosažením jeho cíle a ulehčit mu po finanční stránce nejen s úhradou táborů, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze. „Děkuji vám za vaši podporu,“ vzkazuje Erik.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Poprvé rakovinu porazila, teď se zákeřná nemoc vrátila. Pro samoživitelku Helenu vznikla sbírka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie