Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nazrite s nami do ekoučebne Štvorlístok v Kremnici

Pri príležitosti dnešného Dňa Zeme sa dostala do pozornosti školská ekoučebňa Štvorlístok, ktorá sa nachádza v exteriérových priestoroch Základnej školy Pavla Križku v Kremnici. Ako informuje mesto Kremnica, tento projekt bol realizovaný s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu prostredníctvom dotácie z Environmentálneho fondu. Aj napriek nepriazni počasia sme sa dnes dopoludnia mohli presvedčiť, že pri […]
Menej ako 1 min. min.

Pri príležitosti dnešného Dňa Zeme sa dostala do pozornosti školská ekoučebňa Štvorlístok, ktorá sa nachádza v exteriérových priestoroch Základnej školy Pavla Križku v Kremnici.

Ako informuje mesto Kremnica, tento projekt bol realizovaný s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu prostredníctvom dotácie z Environmentálneho fondu. Aj napriek nepriazni počasia sme sa dnes dopoludnia mohli presvedčiť, že pri škole vznikol veľmi pekný a podnetný priestor, kde sa môžu školáci aj predškoláci dozvedieť všetko o živote a chode prírody príťažlivou a hravou formou.

V ekoučebni nájdete ekotriedu s lavičkami a stolmi pre exteriérové aktivity a výučbu, záhradné skrinky na náradie, a tiež rôzne učebné pomôcky ako skladačky, pexesá a pečiatky. Náučný chodník zaujme kvetinovými hodinami, pocitovým chodníkom, tabuľkou poznania lesných stromov, hriadkami pre vysadenie byliniek a podobne.

V lesnom kútiku si môžete vyskúšať doskočisko, na ktorom si overíte, ako ďaleko dokážu doskočiť rôzne zvieratá. Nájdete tu aj kufrík vedomostí a prenosný panel o rastlinách lesov.

V prírodnej záhrade sa deti dozvedia, čo je to ježovisko a prečo je dôležité, čomu slúži domček pre hmyz, a tiež to, prečo je hmyz pre našu prírodu nevyhnutnosťou.

Ekoučebňa Štvorlístok bude slúžiť ako centrum environmentálneho vzdelávania pre mesto Kremnica a okolie. Jej aktivity sú zamerané na podporu biodiverzity, ochranu a význam opeľovačov, ako aj inšpiratívne a motivačné vzdelávanie o prírode a všetkých jej formách.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie