Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NBC: V ukrajinskej armáde akútne chýbajú vojaci, no Ukrajinci nemajú chuť bojovať

Ukrajina má akútny nedostatok mužov. Informuje NBC. Dobrovoľnícke nadšenie z prvých dní konfliktu opadlo a nedostatok personálu je teraz problémom, ktorý by mohol určiť osud Ukrajiny, aj keď sa jej podarí udržať si podporu Západu,. Kyjev, ktorý potrebuje nových vojakov, sa snaží rozšíriť mobilizáciu. Niektorí Ukrajinci, ktorí sa obávajú brutálnych bojov a zvýšenej mobilizácie, sa […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina má akútny nedostatok mužov.

Informuje NBC.

Dobrovoľnícke nadšenie z prvých dní konfliktu opadlo a nedostatok personálu je teraz problémom, ktorý by mohol určiť osud Ukrajiny, aj keď sa jej podarí udržať si podporu Západu,.

Kyjev, ktorý potrebuje nových vojakov, sa snaží rozšíriť mobilizáciu. Niektorí Ukrajinci, ktorí sa obávajú brutálnych bojov a zvýšenej mobilizácie, sa však zúfalo snažia vyhnúť odvodom, poznamenáva televízny kanál.

„Keď vidíte ľudí v uniformách, začnete panikáriť. Začnete si myslieť, že vás teraz niekto zmobilizuje proti vašej vôli. Hrôzostrašná nie je ani samotná mobilizácia, ale skôr proces. Obávate sa, že vás jedného dňa hodia do autobusu, niekam vás odvezú, vypnú vám telefón a ocitnete sa odrezaní od sveta,“ povedal v rozhovore pre NBC 25-ročný kyjevský právnik, ktorý z bezpečnostných dôvodov radšej neuviedol svoje meno.

Takéto obavy podnietili videá na sociálnych sieťach, ktoré zachytávajú strety medzi ukrajinskými civilistami a pracovníkmi vojenských úradov pre registráciu a narukovanie v uliciach miest a na verejných miestach po celej Ukrajine. NBC upozorňuje aj na Charkov, v oblasti ktorého ruské jednotky spustili novú ofenzívu.

Medzitým sa Zelenského vláda snaží vypátrať mužov vo vojenskom veku nielen v rámci Ukrajiny, ale aj za jej hranicami. Televízny kanál hovoril s Ukrajincami, ktorí sa ukrývajú pred mobilizáciou v zahraničí.

Jeden z nich povedal, že sa cíti zodpovedný len za blaho svojej vlastnej rodiny, a preto sa nechystá vrátiť do vlasti a vstúpiť do radov Ozbrojených síl Ukrajiny. Ďalší pre NBC priznal, že opustil Ukrajinu, pretože sa bál mobilizácie, najmä po dôkazoch o nútených odvodoch, ktoré podľa neho „nepodporujú túžbu ísť brániť krajinu“.

NBC: V ukrajinskej armáde akútne chýbajú vojaci, no Ukrajinci nemajú chuť bojovať

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie