Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nechávate si narásť vlasy? Dodržiavajte týchto päť pravidiel a váš účes vás ohromí

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Mnohé ženy chcú dlhé a husté vlasy, preto sa rozhodnú ich pestovať. Môže sa zdať, že stačí byť trpezlivá a vlasy si nakoniec dorastú do požadovanej dĺžky – ale mýlite sa! Existuje niekoľko vecí, ktoré musíte mať na pamäti, aby vám vlasy narástli nielen rýchlejšie, ale aj zdravšie […]
Menej ako 1 min. min.

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov).

Mnohé ženy chcú dlhé a husté vlasy, preto sa rozhodnú ich pestovať. Môže sa zdať, že stačí byť trpezlivá a vlasy si nakoniec dorastú do požadovanej dĺžky – ale mýlite sa! Existuje niekoľko vecí, ktoré musíte mať na pamäti, aby vám vlasy narástli nielen rýchlejšie, ale aj zdravšie a silnejšie.

Nechávate si narásť vlasy? Dodržiavajte týchto päť pravidiel.
Foto: shutterstock/Parilov

Ako rýchlo rastú vlasy?

Predpokladá sa, že v priemere vlasy rastú každý mesiac približne o 1,2 cm, musíme však brať do úvahy, že každý z nás je iný a stále ide o veľmi individuálnu záležitosť. Okrem toho na rýchlosť, akou nám vlasy rastú, vplýva množstvo vnútorných a vonkajších faktorov. Medzi ne patrí napr:

vek;

genetické dispozície;

hormonálna rovnováha (napr. pri chronickej chorobe Hashimoto sa môže vyskytnúť nadmerné vypadávanie vlasov a ich spomalený rast);

strava – strava chudobná na minerály a omega kyseliny neprispieva k správnemu rastu vlasov;

telesná kondícia;

ochorenia pokožky hlavy;

množstvo a kvalita spánku;

stres;

dlhodobé nepriaznivé poveternostné podmienky;

kozmetika používaná pri starostlivosti o vlasy

Existuje však niekoľko kľúčových zásad, ktoré za každých okolností zabezpečia nielen rýchlejší rast vlasov, ale aj ich pevnosť a zdravie.

1. Zastrihávanie poškodených končekov

Hoci sa mnoho žien vyhýba zastrihávaniu končekov zo strachu, že nikdy nedosiahnu požadovanú dĺžku, nezastrihávanie vlasov je vážna chyba. Je však dôležité navštíviť kaderníka skôr, ako sa rozhodnete vlasy si nechať narásť, pretože suché a poškodené končeky samé od seba nezmiznú, ale len znehodnotia celý účes. Dôležité je aj následné pravidelné navštevovanie salónu, ideálne každých šesť mesiacov.

Zastrihávanie vlasov vám ich nepredĺži, ale pomôže vám odhadnúť ich skutočnú dĺžku na začiatku vášho rastového dobrodružstva.
Foto: shutterstock/hedgehog94

Samozrejme, zastrihávanie vlasov vám ich nepredĺži, ale pomôže vám odhadnúť ich skutočnú dĺžku na začiatku vášho rastového dobrodružstva a neskôr bude dobrým ukazovateľom toho, ako rýchlo vaše vlasy rastú a akou rýchlosťou sa naše končeky poškodzujú.

2. Starajte sa o pokožku hlavy

Veľmi často sa staráme o svoje vlasy v dĺžkach, a tak zabúdame, že všetko začína a končí na hlave! Dobre vyčistená a hydratovaná pokožka hlavy je predsa dokonalým základom pre lepší rast existujúcich vlasov a pre vznik nových detských vláskov! Čo teda môžete urobiť, aby sa vám pokožka hlavy odvďačila množstvom bujných vlasov?

Budete potrebovať peeling na pokožku hlavy, ktorý by sa mal používať raz týždenne pred šampónovaním. Môžete si ho pripraviť sami alebo kúpiť v drogérii. Rovnako dôležité je vybrať si správny šampón, ktorý nebude pokožku hlavy dráždiť, ale bude ju správne hydratovať. Mali by ste tiež investovať do masážneho prístroja na pokožku hlavy. Masáž pokožky hlavy pomôže zlepšiť prietok krvi ku korienkom, ktoré začnú lepšie pracovať a vaše vlasy budú rásť rýchlejšie!

Správne zložené a vyvážené jedlá sú zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré majú obrovský vplyv na vzhľad a stav našich vlasov.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek

3. Starajte sa o svoje vlasy zvnútra!

Starostlivosť o vlasy nekončí len zastrihávaním končekov a používaním správnych produktov. Ak chcete, aby vám rástli dlhé a zdravé vlasy, musíte im pomôcť aj zvnútra! Preto sa oplatí zájsť do lekárne a vybrať si niekoľko doplnkov, ktoré majú priaznivý vplyv na naše vlasy. Medzi najodporúčanejšie patria biotín, kreatín, niacín a vitamíny A, C, E a D.

Pri pestovaní vlasov sa oplatí dbať aj na stravu a nezveriť všetko len doplnkom! Správne zložené a vyvážené jedlá sú zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré majú obrovský vplyv na vzhľad a stav našich vlasov. Preto, aby vám vlasy rástli, musíte dbať na to, čo máte na tanieri, a do svojho jedálnička zaradiť zeleninu, ovocie a zdroje zdravých tukov, ako sú orechy a ryby.

4. Už žiadne teplo ani trenie uterákom

Pevne zrolovaný uterák znamená, že vlasy sa zachytávajú medzi vláknami uteráka a sú náchylné na lámanie.
Foto: shutterstock/BestPhotoPlus

Keď si pestujete vlasy, musíte sa o ne po umytí šampónom aj dobre starať. Preto ak si vlasy naďalej balíte do osušky a robíte si z nich tzv. turban – upustite od tejto praxe. Pevne zrolovaný uterák znamená, že vlasy sa zachytávajú medzi vláknami uteráka a sú náchylné na lámanie. Preto sa oplatí nahradiť uterák špeciálnym uterákom na vlasy z mikrovlákna alebo len obyčajným bavlneným tričkom zo šatníka!

Dôležité je aj to, aby ste vlasy sušili a nevystavovali ich vysokým teplotám. Neustály kontakt s fénom, kulmou alebo žehličkou na vlasy neprospieva rýchlemu rastu vlasov, ale len ich ešte viac poškodzuje, čo má za následok lámavé končeky. Preto pri sušení vlasov používajte len chladný vzduch, a ak to s dlhými a zdravými vlasmi myslíte vážne, vynechajte každodenné narovnávanie alebo kulmovanie. Nezabudnite tiež používať produkty na ochranu pred teplom vždy, keď si vlasy upravujete teplom.

5. Dobrá kefa je nevyhnutná

Vlasy vždy rozčesávajte odspodu a postupujte ku korienkom.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Hoci by sa mohlo zdať, že česanie (ako aj samotná kefa) nemá s rastom vlasov nič spoločné, nie je to pravda. V prvom rade by ste sa počas procesu mali vyhnúť agresívnemu rozčesávaniu, ktoré môže poškodiť pokožku hlavy aj samotné vlasy. Je to dôležité najmä vtedy, keď sú vlasy mokré a náchylné na lámanie. Preto vždy začnite odspodu a postupujte ku korienkom.

Ak ešte nemáte kefu s prírodnými štetinami, je tiež najlepší čas do nej investovať. So správnym vybavením a dobrou technikou neprídete o žiadne vlasy, ktorých chcete mať čo najviac. Pri tvorbe účesu je tiež dôležité zaobchádzať s vlasmi čo najšetrnejšie a nezapínať ich príliš pevne, aby sa o seba netreli a nelámali.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáce prostriedky na zlepšenie stavu vlasov. Moje pramene ešte nikdy neboli také jemné

Stojí 3 eurá a funguje ako botox na vlasy za 50 eur. Naneste na pramene a dosiahnete efekt ako v salóne

The post Nechávate si narásť vlasy? Dodržiavajte týchto päť pravidiel a váš účes vás ohromí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie