Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Neďaleko Los Angeles sa šíri lesný požiar, hasenie komplikuje silný vietor

Hasiči sa snažia dostať pod kontrolu rýchlo šíriaci sa lesný požiar severne od Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Hasenie komplikuje silný vietor. Miestne úrady z ohrozenej rekreačnej oblasti Hungry Valley evakuovali najmenej 1200 ľudí, píše agentúra AP. Požiar vypukol v sobotu popoludní miestneho času neďaleko diaľnice asi 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Plamene […]
Menej ako 1 min. min.

Hasiči sa snažia dostať pod kontrolu rýchlo šíriaci sa lesný požiar severne od Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Hasenie komplikuje silný vietor.

Miestne úrady z ohrozenej rekreačnej oblasti Hungry Valley evakuovali najmenej 1200 ľudí, píše agentúra AP.

Požiar vypukol v sobotu popoludní miestneho času neďaleko diaľnice asi 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu viac ako 41 štvorcových kilometrov. V evakuovanej rekreačnej oblasti zhoreli dve budovy.

Tento rok ide o prvý väčší lesný požiar v okolí Los Angeles, príčina jeho vzniku je predmetom vyšetrovania. Miestne úrady dosiaľ nehlásili žiadne zranenia.

Plamene sa šíria v hornatom teréne, silné poryvy vetra sťažujú hasenie z lietadiel. “Vietor rozprašuje vodu všade, kde ju nepotrebujeme. Takže je to výzva,” povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru Kenichi Haskett.

Oheň sa blížil k jazeru Pyramid Lake, ktorého okolie bolo na Deň otcov uzatvorené. V nedeľu plamene neohrozovali žiadne domy. Úrady však varovali obyvateľov obce Castaic, kde žije asi 19-tisíc ľudí, aby sa v prípade zhoršenia situácie pripravili na evakuáciu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie