Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nedovolíme, aby ruský imperializmus pohltil Ukrajinu, tvrdí francúzska krajná pravica

Francúzska krajne pravicová strana Národné zhromaždenie nedovolí Rusku pohltiť Ukrajinu, ak sa na základe výsledku parlamentných volieb dostane k moci. Uviedol to vo štvrtok predseda strany Jordan Bardella, píšeme o tom na základe správy agentúry AFP. “Nedovolím, aby ruský imperializmus pohltil spojenecký štát, akým je Ukrajina,” povedal Bardella v televíznej debate s francúzskym premiérom Gabrielom Attalom […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzska krajne pravicová strana Národné zhromaždenie nedovolí Rusku pohltiť Ukrajinu, ak sa na základe výsledku parlamentných volieb dostane k moci. Uviedol to vo štvrtok predseda strany Jordan Bardella, píšeme o tom na základe správy agentúry AFP.

“Nedovolím, aby ruský imperializmus pohltil spojenecký štát, akým je Ukrajina,” povedal Bardella v televíznej debate s francúzskym premiérom Gabrielom Attalom a Olivierom Faurem z ľavicového bloku Nový ľudový front. Predseda RN prisľúbil “podporu Ukrajiny a zabránenie eskalácii konfliktu s Ruskom”.

Zelenskyj sa v Bruseli stretol s lídrami EÚ, podpísal novú bezpečnostnú dohodu

Vyjadril sa tak po tom, ako Marine Le Penová z RN zľahčovala funkciu prezidenta Emmanula Macrona ako vrchného veliteľa francúzskej armády.

“Ak budem premiérom, francúzski vojaci nebudú vyslaní na Ukrajinu,” uviedol Bardella v súvislosti s výrokmi francúzskeho prezidenta, ktorý takúto možnosť odmietol vylúčiť. “Mnohé európske krajiny nechcú, aby ich vojaci boli vyslaní na ukrajinské územie,” dodal predseda RN. “Mojím kompasom sú záujmy Francúzska a Francúzov,” zdôraznil.

Attal z Macronovej centristickej strany povedal, že Le Penová vyslala jasný signál, že ak RN vyhrá voľby, nastane “akýsi spor medzi premiérom a prezidentom o to, kto je vrchným veliteľom armády”. “Je to veľmi vážna správa pre bezpečnosť Francúzska,” dodal.

Le Penová, neúspešná prezidentská kandidátka z rokov 2012, 2017 a 2022, v rozhovore pre regionálny denník Telegramme uviedla, že titul prezidenta ako vrchného veliteľa ozbrojených síl je “zdvorilostný”.

“Ak začneme stanovovať červené línie, Ukrajincom nepomôžeme,” poznamenal francúzsky premiér.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie