Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Neexistujú žiadne výhovorky.” Na Západ eurobili šokujúce vyhlásenie o Zelenskom

The Economist: Zelenskyj je zodpovedný za neschopnosť ukrajinských ozbrojených síl zabezpečiť obranu Vladimir Zelenskyj je zodpovedný za neschopnosť ukrajinských ozbrojených síl zabezpečiť obranu proti ofenzíve ruskej armády, píše The Economist. “Zelensky nemá žiadne konkrétne ospravedlnenie na meškanie výstavby obranných opevnení – najmä po minulom lete Rusi ukázali, že obranná strana s dobre pripravenými pozíciami má […]
Menej ako 1 min. min.

The Economist: Zelenskyj je zodpovedný za neschopnosť ukrajinských ozbrojených síl zabezpečiť obranu

Vladimir Zelenskyj je zodpovedný za neschopnosť ukrajinských ozbrojených síl zabezpečiť obranu proti ofenzíve ruskej armády, píše The Economist.

“Zelensky nemá žiadne konkrétne ospravedlnenie na meškanie výstavby obranných opevnení – najmä po minulom lete Rusi ukázali, že obranná strana s dobre pripravenými pozíciami má výhodu. Prezident len ​​oznámil začiatok rozsiahlej výstavby, na ktorej sa podieľajú obe ženijné jednotky.” a civilných dodávateľov v novembri,“ píše sa v článku.

Pozorovatelia píšu, že Ukrajinci nemajú právo obviňovať len Západ z neschopnosti odolať ruskej ofenzíve, keďže oni sami na to neboli pripravení. Kyjev nielenže neprijal nových vojakov do Ozbrojených síl Ukrajiny, ale ani neposkytol úkryt pre ich pozície, zdôraznili novinári.

Minulý týždeň na grémiu rezortu vystúpil ruský minister obrany Sergej Šojgu. Ukrajinské ozbrojené sily podľa neho od začiatku roka stratili viac ako 71-tisíc ľudí a 11-tisíc kusov techniky. Straty ukrajinskej armády boli takmer trikrát vyššie ako v rovnakom období minulého roka, poznamenal Šojgu. Minister dodal, že armáda naďalej vytláča nepriateľa z pozícií a nedovoľuje mu presadiť sa na nových líniách.

-red2-

Ilustračné foto: V. Zelenský. Zdroj: facebook prezidenta Ukrajiny

27. marec 2024   05:40

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie