Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nejdražší auto v Česku koupíte jedině v podhůrské vesnici. Zaplatíte za něj závratnou cenu

O svém rozšíření do Čech automobilka informovala přes sociální sítě Instagram a X. Model Battista, který si lze prohlédnout v Čeladné, vznikne jen v omezeném počtu 150 kusů. Vedle něj nabízí ještě druhý model – exkluzivní roadster B95, který bude vyroben maximálně v pěti kusech, přičemž jeho cena se vyšplhá až na dvojnásobek. ČTĚTE TAKÉ: Luxusní Audi […]
Menej ako 1 min. min.

O svém rozšíření do Čech automobilka informovala přes sociální sítě Instagram a X. Model Battista, který si lze prohlédnout v Čeladné, vznikne jen v omezeném počtu 150 kusů. Vedle něj nabízí ještě druhý model – exkluzivní roadster B95, který bude vyroben maximálně v pěti kusech, přičemž jeho cena se vyšplhá až na dvojnásobek.

ČTĚTE TAKÉ: Luxusní Audi nebo obří elektromobil. V jakých autech jezdí sportovci a další slavní Češi

Pininfarina se soustředí na malovýrobu a snaží se vyhovět specifickým požadavkům svých klientů. Zájemce si podle webu americké CNN může vybrat libovolný počet barev, včetně různě barevných sedadel řidiče a spolujezdce.

Elektrický hypersport Battista představila automobilka v Ženevě v roce 2019. Na svých stránkách uvádí, že z 0 na 100 km/h se dokáže dostat pod dvě sekundy. Kvůli bateriím s kapacitou 120 kW, které napájí čtyři elektromotory, váží auto bezmála dvě tuny, na jedno nabití ale vydrží přes 470 kilometrů.

Pininfarina se v minulosti proslavila jako designová společnost, která spolupracovala s proslulou značkou Ferrari, Maserati, Cadillac nebo Alfa Romeo. Jejím designem se mohou pyšnit také moderní traktory značky Zetor. Ta si od ní v roce 2015 nechala vytvořit designový koncept, který používá dodnes.

Pininfarina se ale neomezuje pouze na návrhy vozidel, italské studio designu se podepsalo na speciálních designech lahví značky Mattoni.

V roce 2021 firma také postavila automobilový simulátor Pininfarina Leggenda pro nadšence do závodních počítačových her.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zloději ukradli od silnice „Rozkošného Edu“ a vysadili ho u Vystrkova. Hrozí jim dva roky vězení

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie