Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemáte klimatizáciu? Váš byt vychladíte rýchlo a lacno

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/My July). Klimatizácia je čoraz obľúbenejšia, no stále je veľa bytov, v ktorých nie je nainštalovaná. Horúce dni sa potom ťažko znášajú. Dá sa to nejako napraviť? Ukazuje sa, že áno a jednoduchými metódami, ktoré vám pomôžu vysporiadať sa s horúcim vzduchom. Povieme vám, ako schladiť váš byt v […]
Menej ako 1 min. min.

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/My July).

Klimatizácia je čoraz obľúbenejšia, no stále je veľa bytov, v ktorých nie je nainštalovaná. Horúce dni sa potom ťažko znášajú. Dá sa to nejako napraviť? Ukazuje sa, že áno a jednoduchými metódami, ktoré vám pomôžu vysporiadať sa s horúcim vzduchom. Povieme vám, ako schladiť váš byt v horúcich dňoch.

Ako schladiť byt bez klimatizácie?
Foto: shutterstock/My July

Keď je vonku extrémne vysoká teplota, je ťažké zostať v miestnosti bez klimatizácie. Mnoho ľudí si kladie otázku, ako schladiť svoj byt v teple bez klimatizácie. Na to sa oplatí použiť účinné triky, ktoré vám určite prinesú úľavu. Čo sa oplatí robiť?

Pamätajte na to v byte bez klimatizácie v horúcich dňoch

Ako sa blíži leto, pribúdajú aj horúce dni. Ako sa pripraviť na toto horúce obdobie, aby ste sebe a ostatným členom domácnosti zabezpečili v byte optimálne podmienky? Našťastie existujú jednoduché pravidlá, ktoré pri pravidelnom dodržiavaní počas horúceho počasia môžu poskytnúť úľavu. Nezabudnite na nasledujúce činnosti:

Zakrytie okien žalúziami je výborný spôsob, ako vytvoriť bariéru proti prichádzajúcemu slnečnému žiareniu. Ak ich nemáte, oplatí sa vybaviť sa nimi pred letnou sezónou. Okrem žalúzií dobre poslúžia aj zatemňovacie závesy.

Nechať v noci otvorené okná – umožní vám to vyvetrať byt a vpustiť chladnejší vzduch. Nezabudnite zavrieť okno ráno, kým sa opäť vzduch nezahreje. Vďaka tomu v byte zostane chladný vzduch z noci.

Vyhýbanie sa dlhému vareniu – osvedčený trik, ktorého sa v horúcich dňoch oplatí držať. Pri varení vzniká ešte viac horúceho vzduchu, preto sa ho na tento čas oplatí vzdať. Keď je vonku horúco, oplatí sa vybrať jedlá, ktoré nevyžadujú zapnutie sporáka alebo rúry.

Ako schladiť byt v horúčave? Jednoduchý spôsob

Okrem vyššie spomenutých aktivít, ktoré sa oplatí zaviesť do svojej rutiny počas horúčav, je dobré využiť aj osvedčené metódy, ktoré prinesú úľavu v horúcich dňoch. Okrem iného sa oplatí investovať aj do dobrého ventilátora, ktorý vám poskytne pocit osvieženia nenáročným spôsobom.

Ale to nie je všetko. Pomocou obľúbeného ventilátora si jednoducho a lacno vychladíte byt. Stačí siahnuť po ľade a umiestniť ho do vedra alebo misky. Celé to potom postavte pred ventilátor, vďaka ktorému sa bude studená voda príjemne šíriť po byte. Takto ľahko získate pocit úľavy v horúcom dni.

Dôležité je umiestniť ventilátor na dobré miesto. V prvom rade nie príliš blízko seba, aby ste si nepoškodili zdravie. Okrem toho sa počas horúceho počasia oplatí starať sa o svoje telo aj inými spôsobmi, vrátane pitia správneho množstva tekutín.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prírodná sviečka, ktorá sa nedá porovnať s najlepšími sójovými sviečkami. Vyrobíte si ju z obľúbeného citrusového ovocia

Mravce ani ovocné mušky k vám domov nezavítajú! Postriekala som dom týmto olejom a zmizli

The post Nemáte klimatizáciu? Váš byt vychladíte rýchlo a lacno appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie