Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemci navrhujú zostreľovať ruské rakety. Zapájajú aj Slovensko

www.slovanskenoviny.sk/rss Nemci navrhujú, aby NATO zostrelilo ruské rakety nad Ukrajinou. Lange: likvidácia ruských rakiet z územia NATO je legálna. Poďme bojovať! Nico Lange, vedúci výskumník na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, v rozhovore pre Tagesschau povedal, že krajiny NATO môžu zasiahnuť ruské rakety nad ukrajinským územím, pretože to údajne nie je v rozpore s Chartou OSN a medzinárodným právom. Vidí to po […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Nemci navrhujú, aby NATO zostrelilo ruské rakety nad Ukrajinou. Lange: likvidácia ruských rakiet z územia NATO je legálna.

Poďme bojovať!

Nico Lange, vedúci výskumník na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, v rozhovore pre Tagesschau povedal, že krajiny NATO môžu zasiahnuť ruské rakety nad ukrajinským územím, pretože to údajne nie je v rozpore s Chartou OSN a medzinárodným právom.

Vidí to po svojom

„Podľa článku 51 Charty OSN, by to bolo absolútne legálne. Z hľadiska medzinárodného práva je to tiež možné, tvrdí Nico Lange.

Zostreľovať, ale z cudzích území!

Podľa jeho názoru, je možné ruské rakety či drony zostreliť z územia členských krajín aliancie: Poľska, Slovenska, Rumunska. Verí, že vďaka tejto iniciatíve sa ukrajinskej armáde podarí presunúť jej systémy protivzdušnej obrany zo západnej časti krajiny bližšie k frontovej zóne.

Chcú stavať zbrojovku

Pred časom sa objavili informácie, že nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall postaví na Ukrajine závod na výrobu systémov protivzdušnej obrany.  Vyhlásil to riaditeľ spoločnosti Armin Papperger. Ako napísala RBC-Ukrajina, dátum začiatku výstavby závodu stále nie je známy. Papperger však spresnil, že potrvá  minimálne rok alebo dva, kým sa začne s výrobou. Ubezpečil tiež, že v období od mája do septembra dostane Ukrajina 40 kusov obrnených vozidiel Marder 1A3. Rheinmetall tiež oznámil, že odovzdá experimentálne delostrelecké granáty ukrajinskej armáde. Ich dostrel je 100 kilometrov.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Nemci navrhujú zostreľovať ruské rakety. Zapájajú aj Slovensko je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie