Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemecké automobilky hľadajú záchranu v elektromobilite

Nemecký automobilový priemysel zápasí s krízou. Politici zvažujú opatrenia na pomoc sektoru, vrátane subvencií na nákup elektromobilov. Nemecké automobilky zaostali za globálnou konkurenciou v prechode na elektromobilitu. Na európskom trhu sa presadzuje americká Tesla a výrobcovia z východnej Ázie, úspešné sú najmä lacné čínske elektromobily. Vlajkové lode nemeckého automobilového priemyslu, ako Mercedes-Benz, či Volkswagen, zároveň hlásia straty a možné […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecký automobilový priemysel zápasí s krízou. Politici zvažujú opatrenia na pomoc sektoru, vrátane subvencií na nákup elektromobilov.

Nemecké automobilky zaostali za globálnou konkurenciou v prechode na elektromobilitu. Na európskom trhu sa presadzuje americká Tesla a výrobcovia z východnej Ázie, úspešné sú najmä lacné čínske elektromobily. Vlajkové lode nemeckého automobilového priemyslu, ako Mercedes-Benz, či Volkswagen, zároveň hlásia straty a možné hromadné prepúšťanie.

Na jednej strane, nemeckí politici bojujú o pomalšie zavádzanie prísnych európskych emisných limitov. Na strane druhej, automobilkám ponúkajú pomoc: výmenou za investície do inovácií.

Kancelár Scholz naznačuje možnosť znovuzavedenia bonusu na nákup elektrických áut. V predchádzajúcich rokoch pomohol zvýšiť ich podiel na nemeckom trhu, po zrušení bonusu koncom roka 2023 sa však predaje prepadli.

Slovensko bodovalo nabíjačkami, Dánsko zosadilo lídra. Index elektromobility priniesol prekvapenia

Nový index rozvoja elektromobility EV 2024 hodnotil štáty podľa dostupnosti a počtu nabíjačiek v pomere k elektromobilom. Slovensko sa v rámci Európy umiestnilo na 12. mieste z 30. Úspešný výsledok má ale háčik.

Skupina europoslancov z konzervatívnej CDU navrhuje spustenie „sociálneho lízingu“. Podobná schéma funguje od začiatku tohto roka vo Francúzsku, ľuďom s nízkymi príjmami umožnila získať elektromobil už za cenu 100 eur mesačne. Elektromobilitu podporili spoločne aj ministri hospodárstva troch nemeckých zemí, v ktorých má veľké továrne Volkswagen.

Predsedníčka Komisie Ursula von der Leyen pripravuje strategický dialóg o budúcnosti európskeho automobilového priemyslu.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie