Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemeckej armáde podľa Business Insider chýba jedna moderná strela Iris-T. Strata je veľkým rizikom

Nemeckej armáde chýba jedna riadená strela vzduch-vzduch Iris-T. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval portál Business Insider. Strata je považovaná za značné bezpečnostné riziko, pretože raketa s pokročilým vybavením patrí k najmodernejšej výzbroji bundeswehru. “Strela nie je len drahá, kus za 250-tisíc eur, ale je to najmodernejšia zbraň ozbrojených síl. S pomocou […]
Menej ako 1 min. min.

Nemeckej armáde chýba jedna riadená strela vzduch-vzduch Iris-T. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval portál Business Insider. Strata je považovaná za značné bezpečnostné riziko, pretože raketa s pokročilým vybavením patrí k najmodernejšej výzbroji bundeswehru.

“Strela nie je len drahá, kus za 250-tisíc eur, ale je to najmodernejšia zbraň ozbrojených síl. S pomocou infračerveného vyhľadávania v hlavici môže presne zasahovať lietadlá, drony a rakety do vzdialenosti až 40 kilometrov, “uviedol portál.

Zmiznutá raketa, ktorá je bez bojovej nálože a paliva, bola naposledy zaznamenaná pred niekoľkými dňami pri nakladaní zbraní v Severnom Porýní-Vestfálsku. Armáda teraz preveruje, či sa omylom nedostala na kontajnerovú loď plaviacu sa do Spojených štátov.

Do systému Iris patria tiež protivzdušné komplety Iris-T SLM, ktoré Nemecko už niekoľko dodalo Ukrajine k obrane pred ruskými ostreľovaním.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie