Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Další náhodná oběť byla zraněna po útoku muslima s nožem, tentokrát ve vlaku

Německo nyní řeší jako jeden velký problém písničku, kterou zpívá stále více Němců v reakci na nekonečné „obohacování“ – a mezitím na různých místech země řádí titíž jedinci, proti kterým je písnička namířena. A zatímco policie se zabývá raziemi u lidí, kteří si příliš „pustili hubu na špacír,“ na různých místech tito „milí“ cizinci znásilňují, […]
Menej ako 1 min. min.

Německo nyní řeší jako jeden velký problém písničku, kterou zpívá stále více Němců v reakci na nekonečné „obohacování“ – a mezitím na různých místech země řádí titíž jedinci, proti kterým je písnička namířena.

A zatímco policie se zabývá raziemi u lidí, kteří si příliš „pustili hubu na špacír,“ na různých místech tito „milí“ cizinci znásilňují, kradou či bodají.

Další útok nožem, tentokrát ve vlaku: V pondělí odpoledne byl v regionálním vlaku v Sársku napaden nožem 21letý mladík a byl vážně zraněn.

Pachateli, 32letému Turkovi, se zpočátku podařilo uprchnout, ale ten večer se sám přihlásil.

Zatímco regionální vlak 71 z Trevíru mířil na hlavní nádraží v Saarbrückenu, 21letý muž byl náhle napaden nožem jiného cestujícího a zraněn v oblasti krku. Když vlak zastavil, pachatel utekl.

Oběť utrpěla těžká, ale ne život ohrožující zranění. Mladík byl převezen na kliniku a operován. Mělo jít o náhodný útok – oběť a pachatel se neznali.

Pátrání po útočníkovi bylo zpočátku neúspěšné, ale večer se muž sám přihlásil. V úterý byl zatčen a předveden před vyšetřujícího soudce. Údajný pachatel je nyní prý ve vazbě.

Státní zastupitelství v Saarbrückenu uvedlo, že je vyšetřován pro silné podezření z pokusu o vraždu ve spojení s nebezpečným ublížením na zdraví.

Podezřelým je 32letý turecký občan – na policii ho prý dosud neznali. O možném motivu činu zatím nelze podat informace, podezřelý je stále vyslýchán. Vyšetřování probíhá ve všech směrech.

Podle dosavadních informací se oběť a údajný pachatel neznali, ve vlaku prý seděli naproti sobě ve čtyřmístném kupé.

Podezřelá vražedná zbraň byla po útoku nalezena na nádraží. Dále byl vyhodnocen video materiál z regionálního vlaku, uvedla mluvčí.

Sárský ministr vnitra Reinhold Jost (SPD) oznámil, že Sársko v pátek schválí iniciativu spolkové země Dolní Sasko na změnu zákona o zbraních ve Spolkové radě:

Plán zahrnuje všeobecný zákaz vystřelovacích nožů a prodloužení zákazu používání nožů s pevnou čepelí od šesti centimetrů délky a obecný zákaz používání nožů ve smyslu zákona o zbraních ve všech vozech MHD a na nádražích (kromě uzamčených kontejnerů). Mělo by být možné vytvořit zóny zákazu zbraní a nožů v Sársku.

Otázka je, kdo jim bude podobné zákazy, které již mnohde platí, respektovat. Například v Mannheimu, kde byl nedávno ubodán policista a několik dalších lidí bylo pobodáno, je také zóna zákazu nožů.

Přesto tento fakt pachatele nijak neodradil. Možná měl naopak vše jednodušší, protože naivní policisté si zřejmě mysleli, že v zákazu nikdo bodat nebude – a o to víc pak byli udiveni.

Podobné zákazy tak zřejmě dodržuje jen poslušné původní obyvatelstvo. Tomu dovezenému jsou taková nařízení akorát k smíchu…

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie