Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo deportovalo 7 ukrajinských vojáků za vystavování nacistických symbolů

Nacistické symboly byly dosud vidět na bezpočtu záběrů z Ukrajiny, zejména na počátku války to byl celkem běžný obrázek. Později si již na jejich vystavování dali pozor, protože chlubení se těmito symboly jen dokazovalo, že nacismus je na Ukrajině stále živý. Propagandistický mainstream měl pak těžkou hlavu s vyvracením jasně viditelných faktů. Zejména v Německu […]
Menej ako 1 min. min.

Nacistické symboly byly dosud vidět na bezpočtu záběrů z Ukrajiny, zejména na počátku války to byl celkem běžný obrázek. Později si již na jejich vystavování dali pozor, protože chlubení se těmito symboly jen dokazovalo, že nacismus je na Ukrajině stále živý.

Propagandistický mainstream měl pak těžkou hlavu s vyvracením jasně viditelných faktů.

Zejména v Německu a Rakousku jsou za vystavování těchto symbolů poměrně velké tresty, nicméně ukrajinští vojáci, kteří pyšně ukazovali, jaké je jejich smýšlení, se vězení bát nemuseli.

A i když byli vyhoštěni z Německa, brzy se objeví třeba u nás, kde se u nich tato symbolika přehlíží. V případě tetování se pak zřejmě tyto symboly přehlíží všude – včetně Německa, protože pod oblečením nejsou vidět.

V posledním potvrzení, že ukrajinská armáda má nacistické rysy, německá vláda odhalila, že vyhostila sedm ukrajinských vojáků, kteří vystavovali nacistické symboly, když byli v zemi na výcviku.

Středeční odhalení bylo vyvoláno dotazem Alternativy pro Německo (AfD).

Kromě několika dalších otázek, které vyvolávají obavy z ukrajinského extremismu, se AfD ptala, zda byli ukrajinští vojáci cvičící v Německu nalezeni s extremistickými symboly, a pokud ano, „co, pokud vůbec něco, s tím spolková vláda udělala.“

Ve čtyřstránkové odpovědi zveřejněné na webových stránkách německého Bundestagu vláda uvedla: „Během výcviku prováděného Bundeswehrem pro ukrajinské ozbrojené síly bylo identifikováno sedm takových případů.“ Provinilí Ukrajinci byli „repatriováni“ na Ukrajinu.

symboly před časem odhalila i německá ZDF u neonacistů z Azova

Vláda dodala, že němečtí vojáci, kteří jsou pověřeni výcvikem Ukrajinců, jsou cvičeni k rozpoznávání pravicově extremistických symbolů. Ukrajinští vojáci navíc po příjezdu do Německa dostávají „instrukce o nacistické symbolice.“

AfD ve svém šetření upozornila na ukrajinský pluk Azov, „který je mnohými odborníky klasifikován jako pravicově extremistický a používá jako symbol Wolfsangela (symbol několika jednotek SS, zakázaný ve Spolkové republice Německo).“

ve znaku Azova, který tak obdivuje náš mainstream, jsou patrné nacistické znaky „Wolfsangel“ a sluneční kolo

AfD se zeptala, zda si je vláda vědoma toho, že se na sociálních sítích objevují nacistické symboly na ukrajinských zbraních, a zeptala se, zda německá vláda kontaktovala ukrajinské protějšky ohledně toho – a zejména ohledně jejich možného výskytu na zbraních dodaných Německem.

Vláda uvedla, že obrázky na sociálních sítích neobsahují německé zbraně.

Vláda poznamenala, že v roce 2023 bylo na německé půdě vycvičeno přibližně 10 000 vojáků. Nemůžeme si pomoci, ale zamýšlíme se nad tím, že kromě sedmi deportací existovalo mnohem více případů, kdy se s pachateli zacházelo shovívavěji a diskrétněji („nech si to tetování zakryté“…“odstraň tu nášivku!“).

AfD se ptala, zda ukrajinský extremismus představuje hrozbu pro potenciální mírový proces na Ukrajině. Vláda odpověděla: „Ne, je to ruský imperialismus, který je základem nezákonné ruské útočné války proti Ukrajině a který ohrožuje bezpečnost v Evropě.“

Stojí za povšimnutí zvláštní ironie: Německá strana, která je běžně démonizována jako „krajně pravicová“ a „extremistická,“ je ta, která poodhrnula oponu za těmito novými důkazy o nacistických tendencích v reálném světě na Ukrajině.

Přibližně v době, kdy se objevily zprávy o německé deportaci ukrajinských nacistů, večeřel americký ministr zahraničí Antony Blinken v restauraci s tématikou válečných veteránů v Kyjevě.

Jak se dalo očekávat, tak i zde má zřejmě majitel k nacismu blízko:

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie