Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Drtivá většina muslimů, kteří požadují chalífát a jsou ve složkách extremistů, má německé občanství

Statistiky kriminality jsou nejen v Německu velmi silně manipulovány, přičemž za největší manipulaci lze považovat fakt, že velké množství pachatelů, kteří jsou uváděni jako „Němci“ nemá své předky v Evropě. I to byl důvod proč si před časem vyžádala AfD statistiky křestních jmen pachatelů. Zdaleka nejčastěji byl uveden Mohamed, s velkým odstupem další muslimská jména. […]
Menej ako 1 min. min.

Statistiky kriminality jsou nejen v Německu velmi silně manipulovány, přičemž za největší manipulaci lze považovat fakt, že velké množství pachatelů, kteří jsou uváděni jako „Němci“ nemá své předky v Evropě.

I to byl důvod proč si před časem vyžádala AfD statistiky křestních jmen pachatelů. Zdaleka nejčastěji byl uveden Mohamed, s velkým odstupem další muslimská jména. Německé jméno se objevilo až na 7. místě.

Jak jsou tyto statistiky pružné nám nyní ukazují i zjištění, která se váží k nedávným demonstracím muslimů, kteří požadovali založení chalífátu.

Tentokrát si pro změnu AfD vyžádala údaje o občanství zúčastněných. Drtivá většina z nich jsou podle dokladů Němci, kteří jsou navíc již registrovanými extremisty.

Demonstrace více než 1000 islamistů v Hamburku uvádí bezpečnostní orgány a politické kruhy do pohotovosti. Účastníci reagovali na výzvu skupiny „Muslim Interaktiv,“ klasifikované ředitelstvím územní bezpečnosti (Verfassungsschutz) jako jistě extremistické.

Státní policie klasifikuje 984 islamistů jako „složky S“ a „relevantní osoby“ (Relevant Personen), podle aktuálních údajů federální vlády nachází ozvěnu ve zranitelných částech všech skupin populace.

Islamisté klasifikovaní bezpečnostními službami jako nebezpeční jsou především němečtí občané. Vyplývá to z reakce federální vlády na žádost parlamentní skupiny AfD, kterou dala k dispozici „Die WELTu.“

Podle federální vlády bylo k 3. dubnu 2024 ve fenomenologické doméně „náboženská ideologie“ nábožensky motivovaného zločinu 480 osob klasifikováno policií spolkových zemí jako složky S a 504 osob jako relevantní osoby. Policie považuje schopnost těchto osob spáchat  trestné činy za velmi závažnou.

Z těchto osob má německou nebo dvojí státní příslušnost 342 ve složce S a 334 „Relevantních osob.“ Následují Syřané (65 v souboru S a 44 relevantních osob), Turci (čtyři soubory S a 32 relevantních osob), Iráčané (14 souborů S a šest relevantních osob) a také Tádžici (jedenáct souborů S a sedm relevantních osob ).

Pozorování, že nejnebezpečnějšími islamisty jsou Němci, platí také pro „potenciální islamisty/teroristy“ definované orgány národní bezpečnosti. Tento potenciál v současnosti zahrnuje přibližně 1 680 lidí. Přibližně 860 z nich má německé občanství, případně německé a druhé občanství a přibližně 820 německé občanství nemá.

Podle německé vlády bylo v roce 2023 deportováno dvanáct jedinců ze souboru S neboli islamisticky významných osob, včetně čtyř do Iráku a tří do Tádžikistánu. Do 11. dubna tohoto roku již byli čtyři lidé z tohoto okruhu deportováni do Iráku, Tádžikistánu, Maroka a Srbska.

Nicméně například do zemí jako Sýrie nebo Afghánistán nelze podle nařízení EU nikoho deportovat.

V současné době v Německu zůstává 94 složek S (včetně 39 Němců) a 22 „relevantních osob“ (včetně 15 Němců) z fenomenologického sektoru „Náboženská ideologie.“

V odpovědi vlády je také uveden počet nevyřízených zatykačů na politicky motivované pachatele – k 30. září 2023, pozdější údaje nejsou k dispozici.

Podle této odpovědi  kromě 124 pachatelů z oblasti „Náboženské ideologie,“ bylo dosud nevyřízeno dalších celkem 138 zatýkacích rozkazů, které  nebyly vykonány.

Vše se podle vlády týká lidí, „kteří se podle současného stavu znalostí federálních úřadů pro územní bezpečnost údajně zdržují v zahraničí.“ Neexistují žádné zatýkací rozkazy proti souborům S nebo příslušným osobám pobývajícím na území státu.

Ze starších odpovědí federální vlády na parlamentní žádosti Skupiny zelených i parlamentní skupiny AfD vyplývá, že k 30. září 2023 bylo vydáno 776 zatykačů na 597 pachatelů z fenomenologického sektoru „zločin proti pravicové politické motivaci,“ stejně jako k 31. březnu 2023 bylo stále nevyřízeno 137 zatykačů na 104 levicově orientovaných pachatelů.

V Sýrii, Iráku a Turecku je v současnosti zadržováno 45 lidí německé národnosti „s napojením na islamistický terorismus.“

WELT hovořil s poslancem AfD Martinem Hessem a ministerstvem vnitra vedeným Nancy Faeserovou (SPD), aby získal jejich názor na skutečnost, že většina islamistů na seznamu je německé národnosti.

Hess to chce uznat jako důkaz ve prospěch skutečnosti, „že migrační politika a související integrační opatření – a to nejen od roku 2015 – stejně jako váhavý způsob jednání proti islamistickému extremismu předchozích vlád a koalice semaforu jednoznačně selhává.“

„Je třeba se obávat, že v důsledku bezmyšlenkovitého a vynuceného udělování německé národnosti vládní koalicí bude počet německých islamistů dále stoupat. Aby bylo možné cíleně přijímat protiopatření, je nutné zjistit počet islamistů, kteří mají ještě jinou národnost,“ pokračoval Hess.

Federální sdružení AfD v lednu oznámilo, že chce odejmout německé pasy zločincům, teroristům a násilníkům. „Reflex nedeportovat pachatele, protože mají také německou národnost, musí být zrušen,“ řekla tehdy šéfka AfD Alice Weidelová.

Mluvčí ministerstva vnitra uvedla: „V případě islamismu a islamistického terorismu již po desetiletí existují nadnárodní projevy, které bohužel rezonují i ​​ve zranitelných částech všech skupin obyvatelstva v Německu.“

„Bylo by neslučitelné s ústavními požadavky podle článku 16 základního zákona (německá ústava), pokud by pouhé překročení zákona vedlo ke ztrátě německé národnosti,“ řekla mluvčí ministerstva.

„Samotné zavrženíhodné chování, ať je jakkoli závažné, nemůže ospravedlnit ztrátu státní příslušnosti. S tím je třeba nejprve bojovat pomocí obecných prostředků trestního práva a zákona o prevenci nebezpečí,“ dodala.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie