Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemecko legalizovalo marihuanu. Rakúšania posilnia kontroly pri hraniciach

Rakúsko posilní kontroly pri hraniciach so susedným Nemeckom, ktoré legalizovalo držanie obmedzeného množstva marihuany na rekreačné účely. O opatrení v utorok informoval rakúsky minister vnútra Gerhard Karner. V Nemecku vstúpila v pondelok do platnosti čiastočná legalizácia marihuany. Nový zákon umožňuje dospelým osobám starším ako 18 rokov mať na verejnosti v držbe 25 gramov marihuany určenej […]
Menej ako 1 min. min.

Rakúsko posilní kontroly pri hraniciach so susedným Nemeckom, ktoré legalizovalo držanie obmedzeného množstva marihuany na rekreačné účely. O opatrení v utorok informoval rakúsky minister vnútra Gerhard Karner.

V Nemecku vstúpila v pondelok do platnosti čiastočná legalizácia marihuany. Nový zákon umožňuje dospelým osobám starším ako 18 rokov mať na verejnosti v držbe 25 gramov marihuany určenej na osobnú spotrebu.

Podľa zákona bude tiež v domácnostiach možné pestovať tri rastliny konopy, respektíve mať 50 gramov marihuany na osobnú spotrebu. Ďalším krokom v rámci legislatívnej reformy bude od 1. júla zriadenie tzv. klubov, v ktorých bude možný legálny predaj marihuany.

“Polícia bude vykonávať zintenzívnené kontroly, predovšetkým v oblastiach neďaleko hranice s (Nemeckom), aby vyradila z obehu návykové látky a vodičov pod vplyvom drog,” uviedol rakúsky minister. Cieľom opatrenia je podľa neho ochrana všetkých vodičov v cestnej premávke.

Do oblasti nasadia policajtov v civilnom oblečení a špecialistov z regionálnych dopravných oddelení, ktorí sú vyškolení na rozpoznávanie prejavov ovplyvnenia organizmu drogami.

V európskych štátoch platia rôzne pravidlá a prístupy k používaniu marihuany, ktorej užívanie na rekreačné účely je vo väčšine krajín nelegálne.

Rakúsko nemá podľa agentúry AP plán nasledovať Nemecko v legalizácii a podľa vyjadrení rakúskych predstaviteľov sa bude snažiť predísť akémukoľvek cezhraničnému obchodovaniu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie