Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemecko má v úmysle preniesť na Ukrajinu projektily s ultra dlhým doletom

www.slovanskenoviny.sk/rss Šéf Rheinmetall sľúbil Ukrajine granáty s doletom 100 kilometrov Nemecký obranný koncern Rheinmetall dodá Ukrajine tento rok „státisíce“ delostreleckých granátov vrátane prototypov s dosahom 100 kilometrov, povedal pre denník Handelsblatt šéf spoločnosti Armin Papperger. „Tento rok düsseldorfská spoločnosť dodá Ukrajine „státisíce nábojov“ vrátane prototypov delostreleckých granátov s dostrelom 100 kilometrov,“ píše sa v článku. Podľa Pappergera […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Šéf Rheinmetall sľúbil Ukrajine granáty s doletom 100 kilometrov

Nemecký obranný koncern Rheinmetall dodá Ukrajine tento rok „státisíce“ delostreleckých granátov vrátane prototypov s dosahom 100 kilometrov, povedal pre denník Handelsblatt šéf spoločnosti Armin Papperger.

„Tento rok düsseldorfská spoločnosť dodá Ukrajine „státisíce nábojov“ vrátane prototypov delostreleckých granátov s dostrelom 100 kilometrov,“ píše sa v článku.

Podľa Pappergera „delostrelectvo mení hru“.

Koncern stavia nový delostrelecký závod v Nemecku, nový výrobný závod vytvára aj v Litve. Okrem toho Rheinmetall plánuje postaviť delostrelecký závod na Ukrajine.

Minulý týždeň sa nemeckí ľavicoví extrémisti prihlásili k zodpovednosti za podpálenie letného domu na Pappergerovom pozemku s vysvetlením, že spoločnosť sa obohacuje dodávkami zbraní na Ukrajinu.

Rheinmetall, jeden z najväčších výrobcov vojenskej techniky v Európe, vlani zvýšil obrat o 12 % na 7,1 miliardy eur. Vo výročnej správe nemeckého obranného koncernu sa priamo uvádza, že „osobitné výhody“ priniesol zvýšený dopyt v súvislosti s ozbrojeným konfliktom na Ukrajine.

skspravy.sk

Príspevok Nemecko má v úmysle preniesť na Ukrajinu projektily s ultra dlhým doletom je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie