Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Politička AfD byla odsouzena za to, že upozornila na vysoký počet hromadných znásilnění ze strany Afghánců

V pokrokových zemích dnes můžete být odsouzeni i za to, že říkáte pravdu. Ta se dnes v mnoha směrech nenosí – a to obzvlášť tehdy, kdy se to týká těch, kteří údajně obohacují Evropu. Obzvlášť pak v Německu jsou nově dovážení občané velmi chráněni. A Afghánci mají dokonce i další privilegia. Nejen, že nesmí být […]
Menej ako 1 min. min.

V pokrokových zemích dnes můžete být odsouzeni i za to, že říkáte pravdu. Ta se dnes v mnoha směrech nenosí – a to obzvlášť tehdy, kdy se to týká těch, kteří údajně obohacují Evropu.

Obzvlášť pak v Německu jsou nově dovážení občané velmi chráněni. A Afghánci mají dokonce i další privilegia. Nejen, že nesmí být deportováni, ale už od doby nástupu Talibánu si Německo každý měsíc do země letecky dováží asi 1000 Afghánců.

Zdá se tedy, že do budoucna stávající politická sebranka počítá právě s touto skupinou jako značnou voličskou oporou. Ostatně, občanství se dnes v zemi rozdává na potkání a byla i výrazně zkrácena doba, po které jej lze získat.

Nicméně – jak potvrzují i zkušenosti z jiných zemí – Afghánci patří k nejčastějším pachatelům násilných trestných činů. To se týká zejména znásilnění.

Právě na tuto jasnou statistiku, která byla potvrzena i v Německu, upozornila politička AfD. Jenže pravda se občas nevyplácí, neboť právě za sdělení těchto nepohodlných údajů se dostala před soud – a byla odsouzena.

Zemský soud ve Verdenu v Dolním Sasku potvrdil verdikt nad vůdkyní AfD v Rotenburgu Marií-Thérèse Kaiserovou za podněcování k nenávisti.

Sedmadvacetiletá žena byla v pondělí v odvolacím řízení shledána vinnou z podněcování nenávisti vůči Afgháncům.

Za to nyní musí politička zaplatit 100denní pokutu (druh pokuty související s denním příjmem odsouzené) plus pokutu 60 eur, celkem tedy 6 000 eur.

V Německu jste považováni za osoby se záznamem v trestním rejstříku, pokud jste odsouzeni k zaplacení pokuty vyšší než 90 dnů.

Obvinění bylo založeno na příspěvku, který Kaiserová šířila na svých účtech na sociálních sítích v srpnu 2021.

Napsala v něm: „Afghánští uprchlíci: Starosta Hamburku za SPD je pro „nebyrokratické“ přijímáni. Vítací kultura skupinového znásilňování?“

Politička mimo jiné odkázala na článek, který ukazuje, že Afghánci v Německu jsou obzvláště silně zapojeni do skupinového znásilňování (viz graf, který srovnává Afghánce, Afričany, ostatní cizince a Němce).

Verdikt nyní upoutal pozornost i generálního ředitele X Elona Muska. Retweetnul příspěvek shrnující trest a napsal: „Říkáte, že trest byl uložen za opakování přesných vládních statistik? Bylo něco špatného na tom, co řekla?“

Kaiserová svým příspěvkem z roku 2021 reagovala na prohlášení tehdejšího hamburského starosty Petera Tschentschera (SPD), který oznámil, že v Hamburku přijme 200 afghánských místních pracovníků.

Politička AfD ospravedlnila své obavy z nekontrolované imigrace statistikami a varovala před znásilňováním „kulturně cizími masami.“

Před slyšením u okresního soudu Kaiserová řekla: „Pouhá zmínka o číslech, datech a faktech musí být prohlášena za trestný čin jednoduše proto, že establishment odmítá přijmout realitu. Nenechám se umlčet.“

Soudce Heiko Halbfas to v pondělí viděl jinak: „Ti, kdo útočí na lidskou důstojnost, se nemohou dovolávat svobody projevu.“ Kaiserová záměrně vytvořila v myslích ostatních obraz, který vedl k nenávisti vůči národně určené skupině, uvedly okresní noviny.

Po vynesení rozsudku Kaiserová oznámila svůj záměr odvolat se a vyjádřila zděšení nad rozsudkem.

Řekla:

Celý svět žasne nad tímto rozhodnutím německých soudů. Poté, co se mého případu ujal i Elon Musk, jsem obdržel řadu zpráv podpory a tiskových dotazů. Poptávka po možném způsobu podpory je také stále hlasitější.

Popsala to jako „zdrcující.“

Kaiserová dodala: „Moje důvěra v německý právní stát byla včera opět vážně otřesena, ale všechny dopisy mi dodávají odvahu a důvěru.“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie