Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemecko poskytlo Ukrajine balík vojenskej pomoci, obsahuje aj tanky Leopard

Nemecko dodalo Ukrajine brániacej sa voči agresii ruských síl ďalších 20 obrnených transportérov Marder a v spolupráci s Dánskom aj desať bojových tankov Leopard 1 A5. Oznámila to v piatok spolková vláda, informujeme o tom na základe správy agentúry DPA. Aktualizovaný zoznam dodávok obsahuje aj tri salvové raketomety HIMARS a 21-tisíc delostreleckých granátov kalibru 155 […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecko dodalo Ukrajine brániacej sa voči agresii ruských síl ďalších 20 obrnených transportérov Marder a v spolupráci s Dánskom aj desať bojových tankov Leopard 1 A5. Oznámila to v piatok spolková vláda, informujeme o tom na základe správy agentúry DPA.

Aktualizovaný zoznam dodávok obsahuje aj tri salvové raketomety HIMARS a 21-tisíc delostreleckých granátov kalibru 155 mm.

V balíku je ďalej štvrtý systém protivzdušnej obrany stredného dosahu Iris-T SLM, ktorý je však podľa médií na Ukrajine už od mája, ako aj štvrtý systém Iris-T SLS s krátkym dosahom, dva mostné tanky Biber s náhradnými dielmi, dva ženijné tanky Dachs, vyslobodzovací tank Bergepanzer 2, štyri odmínovacie tanky Wisent a 16 cisterien Zetros.

Súčasťou dodávky je aj 100 útočných pušiek, 95 odstreľovacích pušiek s 240-tisíc nábojmi a štyri milióny kusov munície do ručných zbraní.

Z hľadiska množstva je Nemecko po USA druhým najväčším dodávateľom zbraní pre Ukrajinu. V dohľadnom čase chce Berlín odovzdať Kyjevu tretí systém protivzdušnej obrany Patriot.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie