Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo prodlouží dočasné kontroly na hranicích s Českem. Budou probíhat až do prosince

Naposledy v únoru Berlín kontroly platné původně do 15. března prodloužil do 15. června. Sociálnědemokratická (SPD) německá ministryně vnitra Nancy Faeserová se původně stavěla skepticky ke znovuzavádění stacionárních kontrol, které požadovali především někteří zemští ministři vnitra. Nyní si ale pochvaluje, že opatření zavedená v polovině loňského října zabírají. „Spolková policie od poloviny října 2023 v rámci kontrol […]
Menej ako 1 min. min.

Naposledy v únoru Berlín kontroly platné původně do 15. března prodloužil do 15. června. Sociálnědemokratická (SPD) německá ministryně vnitra Nancy Faeserová se původně stavěla skepticky ke znovuzavádění stacionárních kontrol, které požadovali především někteří zemští ministři vnitra. Nyní si ale pochvaluje, že opatření zavedená v polovině loňského října zabírají. „Spolková policie od poloviny října 2023 v rámci kontrol vnitřních hranic (schengenského prostoru), včetně hranice s Rakouskem, zadržela na 920 převaděčů,“ řekla ve středu Faeserová.

Podle údajů jejího ministerstva německá policie od loňského 16. října na hranicích s Polskem, Českem, Švýcarskem a Rakouskem eviduje zhruba 37.600 nepovolených příjezdů a v přibližně 23 tisících případů provedla opatření směřující ke znemožnění vstupu do země nebo ukončení pobytu v Německu.

Počet evidovaných ilegálních příchodů do Německa klesl ze zhruba 21 tisíc z loňského září na přibližně 7 500 letos v dubnu.

Už od podzimu 2015 Německo kontroluje také německo-rakouské hranice, tyto kontroly jsou nyní platné do 11. listopadu.

Policisté mají během nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy v Německu, které se bude konat od 14. června do 14. července, provádět namátkové kontroly na všech úsecích hranic. Úřady tím chtějí zabránit příjezdům pachatelů násilí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Podíleli jsme se na jednom z nejtragičtějších zákonů, řekl Turek k migraci. Navrhl možnou cestu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie